Wat te doen bij schade tijdens valet parking?

Wat te doen bij schade tijdens valet parking?

Steeds vaker wordt bij evenementen, hotels en vliegveldparkeerplaatsen valet parking aangeboden. Handig, maar hoe zit het als je je auto met schade terugkrijgt of als je auto wordt gestolen? Wie betaalt dan de schade?

Bij valet parking worden de auto’s van uw gasten of bezoekers geparkeerd op een gezamenlijke parkeerplaats. Het enige wat de eigenaar van de auto moet doen, is het afgeven van de sleutels. De medewerker van de valet parking – de valet parker – parkeert de auto en zorgt dat deze aan het einde van uw afspraak weer voor u klaar staat. 

Deze service komt steeds vaker voor en biedt volop voordelen. Maar wat te doen als uw auto tijdens het parkeren schade oploopt of wordt gestolen? Het is lastig te bewijzen wie aansprakelijk is. Independer, een vergelijkingswebsite voor verzekeringen, geeft uitsluitsel. 
 

Situatie 1: Uw auto raakt beschadigd tijdens de rit naar het parkeerterrein

Op het moment dat u uw auto afgeeft, wordt de auto gecontroleerd op eventuele schade. Als de valet parker schade veroorzaakt terwijl hij of zij in uw auto rijdt, is het valet parkingbedrijf hiervoor aansprakelijk. Deze bedrijven zijn verzekerd voor dit soort schades. Het lastige is alleen dat u moeilijk kunt aantonen dat de auto is beschadigd tijdens de rit naar het parkeerterrein. 
 

Situatie 2: Uw auto raakt beschadigd op het parkeerterrein

Voor schade die is veroorzaakt terwijl de auto op het parkeerterrein stond, zijn valet parkingbedrijven niet aansprakelijk. In deze gevallen moet u bij uw eigen autoverzekeraar zijn. Let hierbij wel: de schade wordt veelal alleen vergoed wanneer u WA+ of Allrisk verzekerd bent. Vraag uw verzekeraar naar de voorwaarden. 
 

Situatie 3: Uw auto wordt gestolen 

Ook bij diefstal van uw auto zijn valet parkingbedrijven niet aansprakelijk. Dus ook dan hangt het van uw autoverzekering af of u de schade vergoed krijgt. Vraag uw autoverzekeraar ook in dit geval naar de exacte voorwaarden. 
 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit bericht? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact op met de medewerkers van 65plus Op de Weg. Wij hebben jarenlange ervaring in het uitzenden van AOQ-gerechtigde medewerkers die aan de slag gaan in diverse chauffeursberoepen, waaronder valet parker. Onze medewerkers hebben jarenlange rijervaring, veel schadevrije jaren en gaan secuur met de auto’s om. 

Bron: Independer

Reageren