Wat u moet weten over het Algemeen Pensioenfonds

Wat u moet weten over het Algemeen Pensioenfonds

Afgelopen jaar is het Algemeen Pensioenfonds geïntroduceerd, waardoor het mogelijk is om een bundeling te maken van verschillende pensioenregelingen. Dit brengt diverse voordelen met zich mee voor werkgevers. Lees er hier meer over!

Een Algemeen Pensioenfonds (APF) is een pensioenfonds dat één of meer pensioenregelingen uitvoert. Een APF kan afgescheiden vermogens ('ringfencing’) aanhouden voor verschillende collectiviteiten – dit wordt ook wel een collectiviteitkring genoemd. Binnen het APF is een 'multi-client'-kring waarin meerdere werkgevers hun pensioenregeling kunnen onderbrengen en een 'single-client'-kring voor grotere werkgevers die een eigen kring willen. Elke kring heeft een eigen dekkingsgraad, premiebeleid, indexatiebeleid en beleggingsbeleid.

Momenteel worden er verschillende Algemene Pensioenfondsen opgericht, zoals Centraal Beheer APF, Het Nederlandse pensioenfonds (ASR), Delta Lloyd APF, Stap (Aegon en TKP), De Nationale APF (NN/AZL) en Volo pensioen (PGGM).
 

Verschil met verzekerde pensioenregeling

Een belangrijk verschil tussen een Algemeen Pensioenfonds en een verzekerde pensioenregeling, is dat er bij een APF geen gegarandeerde pensioenrechten zijn. Een APF is een pensioenfonds en hoewel een pensioenfonds buffers moet aanhouden, is het niet uitgesloten dat pensioenrechten gekort kunnen worden. Daar staat tegenover dat pensioenfondsen – en dus ook Algemene Pensioenfondsen – het vermogen beleggen en dat daarmee ook kans bestaat op toeslagverlening.
 

Voordelen Algemeen Pensioenfonds

De diverse Algemene Pensioenfondsen bieden productoplossingen aan voor middelloonregelingen – en sommige ook voor regelingen als ‘collective defined contribution’ of ‘defined contribution’. Deze nieuwe mogelijkheden waar werkgevers hun regelingen kunnen onderbrengen lopen naast de traditionele pensioenverzekeraars, de Premie Pensioen Instellingen (PPI's) en Bedrijfstakpensioenfondsen. Werkgevers die nu een verzekerde middelloonregeling hebben, zien bij het einde van het contract dat de kosten gestaag stijgen. Het Algemeen Pensioenfonds is hierbij een voordelig alternatief!
 

Meer informatie van Uitzendbureau 65plus

Wilt u meer informatie over het Algemeen Pensioenfonds? Schroom niet en neem contact op met de HR specialisten van Uitzendbureau 65plus! Zij hebben veel ervaring met pensioen en lichten een en ander graag aan u toe. Of u nu werkgever of werknemer bent!

Bron: P&O Actueel
 

Reageren