Weet u uw AOW leeftijd?

Uit de Wijzer in geldzaken pensioenmonitor 2014 blijkt dat maar liefst 57% van de beroepsbevolking de AOW leeftijd te laag inschat.

De AOW leeftijd is een topic die afgelopen periode volop in het nieuws is geweest. Het zal voor de meeste mensen dan ook geen nieuws zijn dat de pensioenleeftijd oploopt tot 67 jaar in 2023.

AOW leeftijd steeds hoger

Wel blijken veel werknemers er niet bij stil te staan dat het zeer waarschijnlijk is dat ze langer dan hun 67ste door moeten werken. Na 2023 is de pensioenleeftijd namelijk gekoppeld aan de levensverwachting, die steeds hoger wordt.

In praktijk betekent dit dat een jongere van 35 jaar naar verwachting moet doorwerken tot minimaal 70 jaar. Slechts 1/3 van deze groep is hier echter van op de hoogte. Dit geldt ook voor de groep van 45-49 jarigen. Een kwart van deze groep beseft dat zij hun eerste AOW pas krijgen als ze 68 jaar of ouder zijn.

Het is dus verstandig om u hier tijdig in te verdiepen en te bekijken wat uw daadwerkelijke AOW leeftijd is. U kunt ook online uw AOW leeftijd berekenen via de Rijksoverheid of bekijken wanneer u volgens de SVB AOW krijgt via deze link.

Meer weten over AOW leeftijd of het flexibel inzetten van een AOW gerechtigde werknemer? Neem dan vrijblijvend contact op, wij vertellen u graag meer.