Werkende 65-plussers in beeld: het CV van.. Gert Neelen

Jaarlijks helpt uitzendbureau 65plus honderden enthousiaste senioren aan werk bij bedrijven in allerlei sectoren. In het CV van.. zetten we onze kandidaten in de schijnwerpers en maken we nader kennis! 

Naam :   Gert Neelen
Burgerlijke staat :  Getrouwd met Betty
Kinderen/ kleinkinderen :  Het zevende kleinkind is onderweg
Leeftijd :  66 jaar
Woonplaats :  Krommenie
Werkt voor 65plus sinds :  2014
Opdrachtgever :  De Bandenexpress
Opdracht opdrachtgever :  Bandenkoerier
Hobby :  Longbow (traditioneel handboogschieten)

De strenge winter van 1963

Gert Neelen begon als 16-jarig jochie bij de Gemeente Zaanstad. Via het leerlingstelsel mocht hij in de zeer strenge winter van 1963 beginnen met sneeuwruimen…. 13 weken lang. Misschien heeft dat er mee te maken dat hij nu nog steeds niet van sneeuw houdt!

43 jaar bij de Gemeente Zaanstad

Gert Neelen was tot 1980 stratenmaker in dienst van de Gemeente Zaanstad. Dat is een fysiek zware baan, zeker als je bedenkt dat Gert in 1968 zijn rug brak. Dat was niet de reden dat hij moest stoppen met dit werk; de Gemeente Zaanstad hief de afdeling op waar Gert werkzaam was en Gert greep dit aan om binnen de Gemeente totaal ander werk te gaan doen. Hij kwam terecht op de financiële administratie waar hij de verantwoordelijkheid kreeg voor de Eigendomsadministratie en Waterschapslasten. Gezien het feit dat dit werk al een jaar stil lag en niemand Gert kon inwerken, besloot Gert zijn informatie te halen bij de bron: Hoogheemraadschap.

Drie maanden lang heeft Gert daar gezeten om de materie onder de knie te krijgen en daarnaast moest hij één dag per week, vier jaar lang naar de Ambtenarenopleiding. Al met al heeft Gert 43 jaar bij de Gemeente Zaanstad gewerkt. Een reorganisatie zorgde er voor dat hij gebruik kon maken van het flexibele pensioen. Omdat zijn vrouw met gezondheidsproblemen kampte, greep hij deze kans met beide handen aan.

Een echte wereldreiziger

Werkende 65-plusser in beeld: het cv van Gert Neelen

Vervelen doet hij zich niet. Longbow (traditioneel handboogschieten) is sinds 1979 zijn grootste passie. Hij was betrokken bij de oprichting van de Nederlandse Vereniging van Traditionele Houtschutters en is oprichter en president van de European Traditional Archery Society (ETAS) samen met Ian Philip Bickerstaffe (Engeland) en Tony Trueman (Ierland). Door deze sport komt hij overal. Zo heeft hij op middeleeuwse markten in Engeland en Frankrijk gestaan om de sport te promoten, heeft hij wedstrijden gedaan in heel Europa en reisde hij in de jaren ’90 ieder jaar – op eigen kosten - naar Zimbabwe waar hij bondscoach was van het Zimbabwaanse team.

Gert spreekt goed Engels maar daar kom je in China – waar hij in augustus én september op uitnodiging van Chinezen handboogschieters naar toe reist – niet ver mee. Hij is er namelijk al drie keer eerder geweest. Hij heeft daarom een schrijven op zak, waar in staat dat hij beslist geen ingewanden wil eten en graag een vork en lepel wil gebruiken. Deze brief heeft hij in 3 Chinezen hoofdtalen laten vertalen en laat hij in restaurants lezen. Samen met een zelfgemaakt pointbook, waar hij op kan aanwijzen wat hij bedoelt, komt hij - letterlijk en figuurlijk - heel ver.

Werken in plaats van stilzitten

Maar iedere hobby kost geld en stilzitten is niets voor Gert. Op oproepbasis werkt Gert als drager bij een uitvaartmaatschappij. Hij vindt het oprecht leuk om te doen. “Natuurlijk is de aanleiding verdrietig, maar het is mooi werk en ik heb fijne collega’s.” Het dragen van de kist gebeurt overwegend met 6 professionele dragers. “Het is namelijk wel eens voorgekomen dat familieleden die de kist droegen, uit onervarenheid, de kist hebben laten vallen. Het is natuurlijk ook een behoorlijk gewicht dat je moet kunnen tillen.”

Werken voor Uitzendbureau 65plus

Werkende 65-plusser in beeld: Gert Neelen

Toen hij de AOW-gerechtigde leeftijd kreeg, schreef hij zich in bij de 65plus vestiging in Koog aan de Zaan voor chauffeurswerk. Hij is nu bij De Banden Express aan de slag. Drie dagen per week rijdt hij naar het depot in Beverwijk om vervolgens de dealers in Noord en Zuid-Holland te bevoorraden met autobanden. De meeste collega’s hebben dezelfde leeftijd als hij. “Wellicht omdat onze leeftijdsgroep veel ervaring heeft en voorzichtiger omgaat met het materieel dan veel jongeren” verklaart hij. “Daarnaast maakt het mij ook niet uit om een uurtje langer te werken indien dit nodig is.”

De digitale snelweg

Het werken met computers is niet zijn hobby. “Ze doen nooit wat ik wil” legt hij uit. Maar het digitaal verwerken van zijn uren via Uitzendbureau 65plus gaan prima, geeft hij toe. De uren voert hij in met zijn eigen online account en De Banden Express geeft via een druk op de knop akkoord. Het loon wordt iedere week op zijn bankrekening bijgeschreven. Social Media vindt hij erg handig voor het bijhouden van zijn wereldwijde contacten. “Maar aan spelletjes en prietpraat doe ik niet” zegt Gert. Hij wil blijven werken zo lang hij het leuk vindt. Het hangt ook geheel af van de omstandigheden; hij heeft namelijk ook plannen om naar Zweden te gaan om daar samen met zijn goede vriend Bengt Ericson de markt voor longbows en flatbows voor Ian Philip, alias PIP, open te breken.

Gert Neelen, een man met een interessant verleden, geniet van het heden en zijn pijlen richt op de toekomst!

Ook iets voor u zo een enthousiaste kandidaat? Of wilt u zelf (weer) aan het werk? Bekijk dan wat uitzendbureau 65plus kan betekenen voor u als opdrachtgever of kandidaat!