Werkende 65-plussers in beeld: het CV van.. Pinky Siedenburg

Jaarlijks helpt uitzendbureau 65plus honderden enthousiaste senioren aan werk bij bedrijven in allerlei sectoren. In het CV van.. zetten we onze kandidaten in de schijnwerpers. Dit keer maken we nader kennis met Pinky Siedenburg.

“Kunnen we het interview verplaatsen naar de middag? Ik krijg net het verzoek extra te werken.” Dat is één van de kenmerken die onze uitzendkracht Pinky Siedenburg siert; ze is altijd bereid om bij te springen om haar opdrachtgever uit de brand te helpen.

Pinky of Rosalie

Officieel heet ze Rosalie, maar vanaf haar geboorte kreeg ze de bijnaam Pinky. “Ik was een roze baby met blond haar en zodoende kreeg ik direct de bijnaam Pinky die ik nog steeds gebruik.” Inmiddels is de uit de Jordaan afkomstige dame 67 jaar en sinds een jaar werkzaam via Uitzendbureau 65plus. Een kennis vroeg of ze bij Spirit de zeer drukke telefooncentrale wilde bemannen. Het bedrijf kon haar echter geen contract aanbieden, omdat ze aan het reorganiseren waren. Uitzendbureau 65plus maakte het mogelijk om op uitzendbasis tóch bij dit bedrijf, dat Jeugd- en Opvoedhulp biedt, te kunnen werken.

Werken via Uitzendbureau 65plus

“Toen ik de intercedentes op de vestiging Amsterdam meldde dat ik graag meer uren wilde werken, zijn ze direct voor mij op zoek gegaan naar een extra opdracht. Nu werk ik naast telefoniste bij Spirit ook als cateringdame bij FOM;. Dit is een bedrijf met 1.100 medewerkers dat zich bezig houdt met natuurkundig onderzoek” vertelt Pinky. Het werk is niet ingewikkeld, maar wel zwaar. Haar dienst is van 07.00 tot 15.00 uur, maar ze is zelden voor 16.30 uur vertrokken, want ze laat graag de boel netjes en schoon achter. Het plan was om na de zomer te stoppen, maar Pinky vindt het bedrijf en de mensen zo leuk dat ze er nog steeds met heel veel plezier werkt. Sterker nog: ze is door het bedrijf gevraagd in te vallen in het team van 3 telefonistes, als een van de vaste krachten afwezig is.

Bij FOM werken veel internationale studenten; het is dan ook heel prettig dat Pinky perfect Engels spreekt. Ze heeft 18 jaar op freelance basis gewerkt als vertaalster Engels en een van haar opdrachten was het vertalen van een marketingboek. Daarnaast heeft ze teksten geschreven voor De Standaard, The European en een gay blad.

Eigen bedrijf

De laatste jaren heeft ze zich bezig gehouden met opdrachten op het gebied van arbeidsintegratie. Pinky zorgde ervoor dat werklozen, die zich via Dienst Werk en Inkomen (DWI) aanmeldden, een leer- werktraject konden volgen. Zo heeft ze veel mensen aan een baan kunnen helpen. De crisis gooide roet in het eten. Overheidsbudgetten werden gehalveerd, waardoor opleidingen onbetaalbaar werden. Wel staat ze nog af en toe op de Banenmarkt van het UWV. 

Maar Pinky heeft ook voor verschillende grote reclamebureaus gewerkt, waaronder Saatchi & Saatchi. Ze breidde haar netwerk uit en had een vaste kern van klanten waar ze haar opdrachten van ontving. “Het is ontzettend leuk om als zelfstandige te werken en je eigen tijd in te kunnen delen. Wat ik lastig vond, was het feit dat niet iedere opdrachtgever tijdig betaalde. Daardoor kwam ik soms in liquiditeitsproblemen. Daarom vind ik het werken voor Uitzendbureau 65plus zo prettig. Ik krijg altijd keurig op tijd mijn loon gestort. Daar kun je de klok op gelijk zetten!” Via een ander uitzendbureau voor senioren heeft ze een verzoek gekregen om te surveilleren. “Bij dit andere bureau ligt het loon echter onder het minimumloon. Schandalig” vindt Pinky. Ook daarom werkt ze graag voor Uitzendbureau 65plus omdat zij de cao van de inlener hanteren.

Vrijwilligerswerk

Ze doet ook nog vrijwilligerswerk. Ze helpt een 84-jarige met boodschappen doen, een alcoholist die onder bewindsvoering staat met voor hem onbegrijpelijke papieren en een buurvrouw met computerproblemen. Want Pinky kan lezen en schrijven met de computer. “Erg prettig dat ik bij Uitzendbureau 65plus mijn uren digitaal kan invoeren. Mijn opdrachtgevers accorderen met één druk op de knop en alles is geregeld!”

Met plezier aan het werk

Financieel zit het Pinky op dit moment tegen. Haar moeder, die in Frankrijk woonde, is in 2012 op 99-jarige leeftijd gestorven. Zij had een zeer goed pensioen en een gevulde bankrekening. Na haar dood bleek echter dat zij al haar geld had geschonken aan Jehova’s getuigen, die de laatste maanden de bejaarden vrouw dagelijks bezochten. Pinky was hier niet van op de hoogte en draaide op voor de kosten van de begrafenis, de werkster en de zorgverzekering. Zij betaalt nu maandelijks de schulden af. “Maar dat is niet de hoofdreden waarom ik werk. Ik vind het echt leuk om te werken en zou het liefste vijf dagen per week werken.”

Ook iets voor u zo een enthousiaste kandidaat? Of wilt u zelf (weer) aan het werk? Bekijk dan wat uitzendbureau 65plus kan betekenen voor u als opdrachtgever of kandidaat!