Werkgever hoeft transitievergoeding niet te melden

Werkgever hoeft transitievergoeding niet te melden

Werkgevers zijn niet verplicht om hun werknemers te wijzen op de transitievergoeding waar ze recht op hebben bij de beëindiging van de arbeidsovereenkomst. Dit blijkt uit een recente uitspraak van de rechtbank.

Onlangs behandelde een rechter in Nederland een zaak waarbij de werknemer alsnog een transitievergoeding eiste van zijn oud-werkgever. De productiemedewerker in kwestie ging destijds akkoord met de beëindiging van de arbeidsovereenkomst: het contract werd ontbonden met wederzijds goedvinden.
 

Recht op transitievergoeding

Omdat de medewerker langer dan twee jaar in dienst was geweest, had hij recht op een transitievergoeding. De werkgever had echter verzaakt de werknemer te wijzen op deze vergoeding. De ontslagen productiemedewerker voerde aan dat hij alsnog recht had op de transitievergoeding, omdat de werkgever hem hierover had moeten informeren. Dit hoorde volgens hem bij goed werkgeverschap.
 

Spreekplicht en bedenktermijn

De kantonrechter behandelde de zaak en oordeelde in het voordeel van de werkgever. Volgens de rechtbank kent de Wet werk en zekerheid geen algemene spreekplicht waaruit blijkt dat werkgevers de transitievergoeding moeten melden in onderhandelingen over een beëindigingsovereenkomst. Bovendien schrijft diezelfde wet voor dat werknemers een bedenktermijn van veertien dagen hebben, waarin ze de beëindigingsovereenkomst kunnen laten ontbinden. De werknemer viel echter ruim buiten deze bedenktermijn.
 

Meer informatie

Bent u een werkgever en wilt u meer informatie over uw rechten en plichten met betrekking tot de transitievergoeding en de Wet werk en zekerheid? Of bent u werknemer en wilt u weten waar u recht op heeft? Schroom niet en neem contact op met de HR specialisten van Uitzendbureau 65plus! Wij kunnen u voorzien van meer informatie.

Bron: Telegraaf
 

Reageren