Werkgevers vrezen uitval werknemers met zwaar beroep

Werkgevers vrezen uitval werknemers met zwaar beroep

Uit recent onderzoek blijkt dat steeds meer werkgevers achter het flexibel pensioen staan. Zij vrezen dat werknemers met een zwaar beroep de verder opschuivende AOW-leeftijd niet halen en arbeidsongeschikt raken.

Medewerkers moeten de komende jaren steeds langer doorwerken. In 2017 bereikt u de AOW-gerechtigde leeftijd wanneer u 65 jaar en 9 maanden oud bent, maar in 2018 zal de AOW-leeftijd 66 jaar zijn en in 2021 67 jaar. Niet iedere werknemer houdt het vol tot de AOW-gerechtigde leeftijd, zoals medewerkerkers in zware beroepen. 

 

Werkgevers bang voor gevolgen

De roep om speciale overheidsmaatregelen voor mensen met een zwaar beroep wordt steeds luider. Niet alleen onder werknemers, maar ook onder werkgevers. Uit recent onderzoek van het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI) zou blijken dat werkgevers vooral bang zijn voor de gevolgen van langer doorwerken door mensen met een zwaar beroep zoals lassers en stukadoors. Zij verwachten dat deze werknemers uitvallen voor het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd en hierdoor vroegtijdig arbeidsongeschikt raken. 
 

Groter risico van beroepsziekte bij ouderen

Langer doorwerken is volgens het NIDI niet alleen problematisch voor werknemers in de bouw, metaal en installatietechniek: ook in de zorg en het onderwijs hebben werknemers een hoge arbeidsbelasting. Om vroegtijdige uitval te voorkomen, moeten werkgevers investeren in preventie en duurzame inzetbaarheid. Deze investering moet ook voorkomen dat juist gezonde werknemers eerder stoppen met werken uit angst hun pensioen niet te halen.
 

Doorwerken via Uitzendbureau 65plus

Wilt u meer informatie over dit nieuwsbericht? Of wilt u doorwerken na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd? Aarzel niet en neem in beide gevallen contact op met de HR-specialisten van Uitzendbureau 65plus. Sinds 1975 zijn wij gespecialiseerd in het uitzenden van medewerkers die de AOW-leeftijd hebben bereikt. Wij zenden hen uit in uiteenlopende banen en branches, waaronder het onderwijs, de transportsector en de dienstverlenende sector. Bekijk onze vacatures en solliciteer direct. 

Bron: Rendement

Reageren