Werknemers vinden flexibiliteit meest belangrijk

Nederlandse werknemers hechten veel waarde aan flexibiliteit, zoals flexibele werktijden. De pensioenregeling wordt minder belangrijk gevonden, met name voor jonge toetreders van de arbeidsmarkt. Lees er hier meer over.

Onlangs heeft het Nederlandse onderzoeks- en adviesbureau Intelligence Group een rapport gepresenteerd over de belangrijkste gewenste arbeidsvoorwaarden van de Nederlandse beroepsbevolking Het rapport is genaamd ‘Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek’ en het onderzoeksbureau heeft deze uitkomsten verkregen uit enquêtes onder bijna 6.800 Nederlanders. Deze groep ondervraagden was in te delen in vijf groepen: mannen, vrouwen, medewerkers in loondienst, werklozen en studenten en scholieren.
 

Verschillen tussen doelgroepen

Uit het onderzoek blijkt dat mannelijke werknemers vooral gericht zijn op geld, terwijl vrouwen flexibele werktijden en een goede balans tussen werk en privé belangrijk vinden. Zo hechten mannen veel waarde aan een goede pensioenregeling, zodat alles goed geregeld is voor later. Het belang dat wordt gehecht aan de pensioenregeling is echter wel leeftijdsafhankelijk. Voor werknemers van 50 jaar en ouder is het de allerbelangrijkste voorwaarde (49 procent), terwijl slechts een kwart van de toetreders van de arbeidsmarkt hier belang aan hecht. Bovendien geven werklozen aan dat ze een reiskostenvergoeding belangrijk vinden.
 

De belangrijkste arbeidvoorwaarden

Naast flexibele werktijden, pensioenregeling en reiskostenvergoeding, blijkt verder dat Nederlanders veel waarde hechten aan de volgende arbeidsvoorwaarden: veel vakantiedagen, een dertiende maand, thuiswerkmogelijkheden, opleidingsmogelijkheden, onregelmatigheidstoeslag en goede werkplekken en werkomstandigheden. Bent u benieuwd naar alle uitkomsten van het rapport ‘Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek’? Kijk dan op de website van Intelligence Group.
 

Bron: Nu.nl