Zeeland maakt kennis met de conciërge 2.0

Zeeland maakt kennis met de conciërge 2.0

Conciërges op scholen moeten van steeds meer markten thuis zijn. Zij moeten niet enkel de koffieapparaten bijvullen, de absentielijsten bijhouden en veelvoorkomende klussen oppakken: er wordt meer van hen verwacht. Tachtig conciërges in Zeeland schoolden zich om tot conciërge 2.0.
 

De conciërge is op veel basisscholen en middelbare scholen een vaste waarde. Deze medewerker controleert of alles wel schoon is, vult koffieapparaten bij en houdt een oogje in het zeil. Maar het werk van de conciërge verandert sterk: deze gewaarde medewerker moet van steeds meer markten thuis zijn. Tachtig Zeeuwse conciërges lieten zich daarom omscholen tot conciërge 2.0.
 

Professionalisering van conciërges

De tachtig conciërges werken bij twaalf scholen in Zeeland. Deze schoolgemeenschappen hebben via professionaliseringplatform ZeeProf gezamenlijk geïnvesteerd in de professionalisering van hun conciërges. De conciërges hebben in vijf groepen deelgenomen aan een tweejarig nascholingstraject. Tijdens dit traject leerden zij meer over pedagogisch handelen, professioneel communiceren, omgaan met agressie, straatcultuur en probleemgedrag, klantgericht werken en facilitair beheer.
 

Luisterend oor

Esmeralda Leunis is al elf jaar lang conciërge bij Stedelijke Scholengemeenschap De Rede in Terneuzen. Zij nam deel aan de training en ze vertelt hierover het volgende tegen Omroep Zeeland: “Er zijn tegenwoordig veel kinderen die te maken hebben met een echtscheiding. Deze leerlingen hebben soms wat extra steun nodig of een luisterend oor.” Leunis volgde de training met veel plezier en zij hoopt de leerlingen nu nog beter te kunnen begeleiden. 
 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit nieuwsbericht? Neem contact op met de HR-specialisten van 65plus In het Onderwijs. Wij hebben jarenlange ervaring in het uitzenden van AOW-gerechtigde medewerkers in het onderwijs. Zo plaatsen wij onze medewerkers onder andere als conciërge. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Bron: Omroep Zeeland

Reageren