Zestigplussers doen belastingaangifte kort na 1 maart

Nederlanders kunnen tot 1 mei weer belastingaangifte doen. Een groot deel van de mensen heeft het voornemen dit in het begin van de aangifteperiode te doen, maar niet iedereen komt deze belofte na. Mensen boven de zestig zijn echter het meest vastberaden 93,1% van 65-plussers doet kort na 1 maart aangifte. Landelijk ligt dit cijfer op 81,1%, blijkt uit onderzoek onder de mensen die de aangifte invullen. 

De belastingaangifte invullen kost ruim de helft van de zestigplussers (55,2%) zo’n 1 à 2 uur. Hoewel mensen over het algemeen de vroege avonduren kiezen als favoriet aangiftemoment, doet bijna de helft van de zestigplussers (46,2%) dit overdag. Ook komt uit onderzoek naar voren dat deze leeftijdscategorie niet schroomt om de hulp van vrienden of familie in te schakelen. Het vaakst laten zij hun belastingaangifte doen door hun partner, familielid of iemand uit de vriendenkring. 
 

Over de belastingaangifte

De Belastingdienst nodigt dit jaar6,7 miljoen particulieren uit om aangifte te doen over het belastingjaar 2017. Om hierbij te helpen, voert de belastingdienst een campagne rondom de website Belastingdienst.nl/aangifte. Hier vindt u begrijpelijke informatie over de belastingaangifte en de voorbereidingen hierop. Hier vindt u bijvoorbeeld een handige checklick en concrete tips rondom lastige zaken zoals ziekte, scheiding of het kopen van een woning. 
 

Over het onderzoek

Het bovenstaande onderzoek is van 30 januari tot en met 5 februari 2018 uitgevoerd in opdracht van de Belastingdienst door PanelWizard. Aan het onderzoek namen 1.039 respondenten vanaf 18 deel, die zelf hun belastingaangifte doen.

Bron: Belastingdienst