Zet uw secretaresse in het zonnetje op 21 april!

Op donderdag 21 april is het Nationale Secretaressedag: dé dag dat alle secretaressen, office managers en personal assistents in het zonnetje worden gezet. Lees hier meer over deze bijzondere feestdag.

Secretaressedag komt oorspronkelijk uit Amerika en wordt vanaf 1989 ook in Nederland gevierd. Tijdens deze jaarlijkse feestdag wordt er extra aandacht geschonken aan secretaressen, wordt er stilgestaan bij hun werkzaamheden en worden er diverse acties opgezet om het imago van de secretaressefunctie te verbeteren.
 

Ontstaan van secretaressefunctie

In de Middeleeuwen bestonden er al secretariële beroepen, zoals de secretarum en monnik. De secretarum was in dienst van een landheer of koning en vertaalde of schreef teksten in opdracht. Monniken schreven hele lappen tekst over, wat een echt ‘monnikenwerk’ was. In de zeventiende eeuw bloeide de economie op en er kwamen kantoren waar men zich bezighield met het opmaken, versturen en archiveren van documenten. Deze werkzaamheden werden enkel door mannen uitgevoerd. Aan het begin van de negentiende eeuw kwam hier echter verandering in: administratieve werkzaamheden werden steeds vaker door vrouwen uitgevoerd. En vanaf 1925 namen steeds meer directeuren een assistente in dienst om hen te ondersteunen.
 

Werkzaamheden secretaresse

Secretaressen zijn in de loop der jaren steeds zelfstandiger geworden en hebben meer en meer taken erbij gekregen. Tegenwoordig is een secretaresse meestal ook verantwoordelijk voor het indelen van de agenda van degene waar ze voor werkt en het beheren van informatiestromen. Naast deze extra bevoegdheden en verantwoordelijkheden, werken ze ook met nieuwe technieken, zoals social media, videoconference en Skype. Kortom, de werkzaamheden van een secretaresse veranderen continu.
 

Secretaressen bij Uitzendbureau 65plus

Bent u op zoek naar een vakkundige en ervaren secretaresse? Uitzendbureau 65plus heeft veel secretaressen in haar bestand die beschikken over een jarenlange werkervaring. Bekijk hier een overzicht met onze beschikbare secretaressen! Heeft u zelf de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt en wilt u aan de slag als secretaresse? Schrijf u in bij Uitzendbureau 65plus, want wij zijn altijd op zoek naar ervaren en gemotiveerde krachten!