Gerard (71) werkt als portier bij Soldaat van Oranje

Brengt u een bezoek aan Soldaat van Oranje – De Musical? Grote kans dat u Gerard Vinkesteyn tegenkomt. De 71-jarige Leidenaar werkt als portier bij de publieksingang. Gerard wordt uitgezonden door Uitzendbureau 65plus. Lees er hier meer over.

Gerard Vinkesteyn uit Leiden werkt via Uitzendbureau 65plus en wordt uitgezonden als portier bij TheaterHangaar. Al bijna acht jaar lang wordt hier de musical Soldaat van Oranje opgevoerd. Aan het Leidsch Dagblad vertelt de portier hoe hij het werk ervaart.
 

Twee keer met pensioen

In het verleden werkte Gerard als beroepsmilitair en brandweerman, maar op zijn vijfenvijftigste ging hij met vervroegd pensioen – hij kreeg functioneel leeftijdsontslag. Toch mistte hij het werken en ging hij weer op zoek naar een nieuwe baan. Die vond hij bij Avifauna, waar hij enkele jaren werkte in het hotel en op de rondvaartboot. Toen Gerard voor de tweede keer met pensioen ging, meldde hij zich zonder aarzelen aan bij Uitzendbureau 65plus.
 

Portier in uniform

Via Uitzendbureau 65plus wordt hij uitgezonden. Eerst als surveillant bij Hogeschool Leiden, maar inmiddels is de hogeschool verruild voor TheaterHangaar. TheaterHangaar is hét decor van Soldaat van Oranje – De Musical. Hier werkt Gerard met veel plezier als portier. Aanvankelijk staat hij bij de personeelsingang, maar zodra er een vacature vrijkomt, verhuist hij naar de publieksingang. In zijn functie als publieksportier wordt hij in hetzelfde uniform gehesen dat Erik Hazelhoff Roelfzema in de voorstelling draagt.
 

Ook aan de slag?

De portier voelt zich bij TheaterHangaar als een vis in het water. Lees het volledige interview met Gerard op de website van het Leidsch Dagblad. Wilt u net als Gerard aan het werk, nádat u de AOW-gerechtigde leeftijd heeft bereikt? Aarzel niet en neem contact op met de HR-specialisten van Uitzendbureau 65plus. Wij kunnen u uitzenden in diverse sectoren, zoals het onderwijs, de facilitaire dienstverlening en de transportsector. Dit doen wij vanuit onze labels 65plus In het Onderwijs, 65plus In Goede Handen en 65plus Op de Weg. En bent u ook op zoek naar zo’n super uitzendkracht? Wij hebben een mooi bestand met AOW-gerechtigde uitzendkrachten. Neem contact op en wij vertellen u meer!

Bron: Leidsch Dagblad