Autodealer Tijnagel

Autodealer Tijnagel

Uitzendbureau 65plus is dé specialist in de seniorenarbeidsmarkt en maakt de match tussen ervaren flexibel personeel en de vraag van onze opdrachtgevers. Bekijk onderstaand de praktijkcase van autodealer Tijnagel waar flexkracht Pieter tijdens de vakantie aan de slag ging als ondersteuning van het verkoopteam.

Personeelstekort tijdens de zomervakantie
Autodealer Tijnagel is een gerenommeerde dealer van de automerken Suzuki en Honda. Zoals veel bedrijven heeft ook dit bedrijf last van personeelstekort tijdens de zomervakantie. Zo vertelt bedrijfsleider Theo Knoop dat Tijnagel tijdens de zomervakantieperiode behoefte had aan een extra verkoper omdat alle verkopers (met kinderen) min of meer gelijktijdig met vakantie willen.


Liever een ervaren verkoper

De meest voor de handliggende mogelijkheid, een jonge verkoper afkomstig van de IVO, werd al snel opzijgeschoven. Bedrijfsleider Theo zocht een kandidaat met de juiste uitstraling en de overtuigingskracht en zelfstandigheid die nodig is om een auto te verkopen. Ervaring die ´fris uit de opleiding´ vaak nog niet aanwezig is. Uitzendbureau 65plus werd benaderd en ging op zoek naar een kandidaat met het juiste profiel. Hierbij kwamen we al snel uit bij Pieter Krommenhoek, een gepensioneerde internationaal salesmanager. De ideale kandidaat zo bleek!


Van vakantiekracht naar vaste waarde

Volgens bedrijfsleider Theo heeft de ervaring en motivatie van Pieter een positieve invloed op hem en de andere verkopers. Het mag dan ook duidelijk zijn dat de scoringsdrang van Pieter nog even scherp is als voor zijn pensioen. ‘Mijn voldoening haal ik uit de omgang met mensen en het scoren met een glimlach’, aldus Pieter. 

De combinatie van autodealer Tijnagel met onze ervaren kandidaat Pieter bleek dan ook een uitstekende match. Zo werkt Pieter sinds de zomer van 2006 voor beide automerken van Tijnagel en wordt hij ook buiten de vakantieperiode regelmatig ingehuurd.


Een 65-plusser inhuren?

Benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen of op zoek naar werk? Lees dan meer over het werken met 65-plussers of bekijk actuele vacatures.

U vindt ons door het hele land