Frans werkt al 9 jaar via 65plus: “Heb nooit aan pensioen gedacht”

Met een uitgbreide carrière als electical engineer achter de rug, koos Frans voor een vervroegd pensioen. Maar na een maand begon hij te twijfelen aan zijn beslissing. “wat doe ik mezelf aan?” vroeg hij zich af. “Mijn leven lang was ik actief, en nu moet ik ineens stilzitten?!” Toen hij een vacature van Interxion voorbij zag komen die perfect bij zijn expertise paste, greep hij deze kans met beide handen aan. Binnen een dag was hij weer aan het werk.

Een techneut in hart en nieren

“Ik werk al 54 jaar binnen de elektrotechniek, waarvan de helft van de tijd in het buitenland voor grote bedrijven. Van Nigeria tot Borneo en Oman, mijn carrière heeft me over de hele wereld gebracht.” Na vele jaren keerde Frans terug naar Nederland en koos voor vervroegd pensioen. Maar de rust beviel hem niet “Na een maand zag ik een vacature van Interxion voorbijkomen. Een mooi bedrijf dat zocht naar iemand zoals ik. Een uitgelezen kans, dus solliciteerde ik direct.” 

De interesse was wederzijds en Frans begon de volgende dag bij Interxion als electrical engineer. Tegenwoordig is hij ook design manager en ontwerpt hij datacenters. 

Altijd een uitdaging

“De verschillende uitdagingen waar ik in mijn werk continu mee te maken heb, maakt mijn werk iedere dag weer interessant. Dat zorgt ervoor dat ik er al die jaren niet meer aan heb gedacht om met pensioen te gaan. Ik geniet van het afwisselende werk voor een mooi bedrijf en seis soms ook nog voor mijn werk naar het buitenland. Ik ben altijd bezig, en dat bevalt me uitstekend!”

Fit blijven

Ook buiten zijn werk om blijft Frans actief. “Ik roei graag en sport iedere ochtend en avond. Bovendien houdt het opassen op mijn kleinkinderen me in beweging. Vanaf januari ga ik dat vaker doen.” Na heel wat jaren doorwerken, is het nu toch echt tijd voor Frans om van zijn pensioen te gaan genieten.