Jaarcongres Vereniging Nederlandse Gemeenten

Jaarcongres Vereniging Nederlandse Gemeenten

Uitzendbureau 65plus is dé specialist in de seniorenarbeidsmarkt en maakt de match tussen ervaren flexibel personeel en de vraag van onze opdrachtgevers. Bekijk onderstaand de praktijkcase van het Jaarcongres Vereniging van Nederlandse Gemeenten waar meerdere flexkrachten aan de slag gingen.

Met spoed gezocht: locatiemanager

De gemeente Zaanstad organiseerde in 2004 het jaarcongres voor de Nederlandse Gemeenten. Maar zoals dat gaat bij een evenement als dit, gebeuren er altijd onverwachte zaken. Toen een collega ziek werd en 10 dagen van te voren bleek dat één van de gebouwen niet gebruikt kon worden vanwege aanwezig asbest kreeg Jan Duijvis, communicatieadviseur bij Zaanstad,  behoefte aan een rechterhand. Hij belde met Uitzendbureau 65plus  en legde de vacature neer voor een locatiemanager.
 

Ervaren partyorganisator

Het werd Karel Lucas, 67 jaar (links op foto), een zeer ervaren partyorganisator die zijn hand niet omdraait voor een evenement waaraan 2500 mensen deelnemen. Als locatiemanager assisteerde hij Jan Duijvis assisteerde bij de voorbereidingen voor de receptie en regelde hij onder andere een grote tent als alternatief voor het gebouw dat niet gebruikt mocht worden. Daarnaast hield hij toezicht tijdens de opbouw, de receptie en bij de afbouw en gaf hij leiding aan werknemers ter plaatse.
 

Enthousiaste senioren als bus begeleider

Tijdens de dag zelf was er behoefte aan bus begeleiders tijdens de excursie. Een aantal medewerkers van de gemeente had zich hiervoor beschikbaar gesteld, maar een paar dagen van tevoren bleek er toch een tekort aan personeel te zijn. Een mooie klus voor Uitzendbureau 65plus dus. 

Op korte termijn vonden we tien 65plus uitzendkrachten uit de regio Zaanstad die als bus begeleider mee gingen en tijdens de bustocht met veel enthousiasme over hun woonomgeving en bezienswaardigheden op de route vertelden. Zo werd het een leuke trip voor alle burgemeesters en wethouders van de Nederlandse gemeenten waarbij gemeente Zaanstad zich van zijn beste kant heeft laten zien.
 

Een 65-plusser inhuren voor uw organisatie?

Benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen of op zoek naar werk? Lees dan meer over het werken met 65-plussers of bekijk actuele vacatures.

U vindt ons door het hele land