Receptioniste Regina

Onze uitzendkracht Regina vervult als als receptioniste een belangrijke functie bij onze opdrachtgever Bureau Brandeis, een advocatenkantoor in Amsterdam met ongeveer 50 medewerkers. Haar verhaal laat zien hoe waardevol het is om actief te blijven na de pensioenleeftijd.

Maatschappelijk betrokken

Office manager Jana Penkoski vertelt: "bureau Brandeis is een boetiek kantoor in Amsterdam-Zuid met ongeveer 40 juristen en 10 ondersteunende medewerkers. Ons kantoor is onafhankelijk en uitgesproken, en we zijn maatschappelijk betrokken. Vanuit die gedachte past een 65-plusser uitstekend op onze werkvloer." 

Regina is hier blij mee: "Ik ben nu 4 jaar 'officieel' met pensioen, maar ik vind het heel belangrijk om betrokken te blijven bij de maatschappij. Tijdens mijn werk bij bureau Brandeis kom ik in aanraking met zoveel verschillende mensen, van studentstagiaires tot senior advocaten. Ieders verhaal boeit mij, zo blijf ik bij de tijd en ben ik lekker bezig."

Nog 10 jaar door

Regina, 70 jaar oud, denkt er nog lang niet aan om te stoppen met werken. "Met meer dan 50 jaar werkervaring kon ik niet tegen mijn hersencellen zeggen "nou stop er maar mee". Toen ik 60 was, heb ik een hbo-opleiding office management gedaan om mezelf scherp te houden. Wat bleek? Ik haalde alleen maar negens en tienen. 

"Laat de overheid en je leeftijd niet bepalen dat je 'pensioengerechtigd' bent. Prima als je stopt, maar zelf ben ik heel blij dat Uitzendbureau 65plus bestaat. Hierdoor kunnen mensen zoals ik onderdeel blijven van de arbeidsmarkt en kansen krijgen. Wat mij betreft ga ik nog 10 jaar door." 

Finesses van het vak

Boordevol ervaring ging Regina aan de slag bij bureau Brandeis. "Ik heb altijd ondersteunende functies vervuld, van secretaresse tot management- en projectondersteuning. Nu kan ik al die ervaring kwijt in mijn functie als receptioniste. Ik ken de finesses van het vak."

Jana vertelt: "Regina is als receptioniste het eerste aanspreekpunt voor bezoekers. Daarnaast zorgt ze voor allerlei facilitaire zaken, zoals de lunch regelen, vergaderzalen klaarmaken en parkeerplekken boeken. Ook regelt Regina de post, zorgt ze dat alle telefoontje goed worden afgehandeld en dat het kantoor goed is bevoorraad." 

Regina: "Ik maak de paden vrij voor rest van het team, zodat zij zich kunnen focussen op hun werk. Ik zorg voor de kleine details die het verschil maken op een werkdag. Soms is er zoveel op een dag gebeurd, dat ik om vijf uur denk "wat heb ik eigenlijk gedaan?"

De ideale match

Hoe de samenwerking verloopt? Vanuit beide kanten wordt direct duidelijk dat we zeker kunnen spreken van de ideale match. Jana: "De samenwerking met Regina ervaren wij als bijzonder prettig. Het is mooi om te zien dat zij als 65-plusser zo fit en vitaal is en nog steeds midden in het leven staat. Regina is een enorm gezellige vrouw en past goed in de groep." Regina vult aan: "Het is zo fijn om onderdeel te zijn van dit bedrijf. Mijn inzet wordt enorm gewaardeerd. Daarnaast is het een inspirerende werkplek met een gemêleerd gezelschap van ambitieuze mensen." 

Altijd in goede handen

Ondersteunende medewerkers vervullen een sleutelrol binnen veel organisaties. Door de jaren heen zijn de werkzaamheden steeds complexer, strategischer en belangrijker geworden. 65plus heeft een ruime database met AOW-gerechtigden die klaarstaan om hun jarenlange kennis en ervaring bij jou in de praktijk te brengen. Zo ben je altijd in goede handen!

Die ervaring deelt Jana: "We zouden iedere organisatie aanraden om te werken met een 65-plusser. Dit zijn mensen die super gemotiveerd zijn om te blijven werken en het leuk vinden om onderdeel te zijn van een team en een ondersteunende functie te vervullen."

Ben je op zoek naar betrouwbare en ervaren medewerkers, of overweeg je zelf om via 65plus aan de slag te gaan? Bekijk deze pagina, over het vinden van personeel, of deze pagina, waar alle vacatures van onze opdrachtgevers te vinden zijn.