Alles over uw contract wanneer u de AOW-leeftijd bereikt

Wat veel mensen niet weten, is dat uw contract in veel gevallen van rechtswege afloopt zodra u de AOW-leeftijd bereikt. Mocht u willen doorwerken, dan veranderen er een aantal dingen. Wat precies? Daar brengen wij u van op de hoogte.

Alles over uw contract wanneer u de AOW-leeftijd bereikt

Wilt u doorwerken na de AOW-leeftijd?

Dat kan! Ten eerste is het belangrijk om te checken of uw arbeidscontract wel of niet stopt. Dit kunt u makkelijk inzien in uw cao of contract. Daarna moet u, als uw contract wel degelijk stopt, nieuwe contractafspraken maken met uw werkgever. Dit kan in de vorm van een tijdelijk contract, waarbij u maximaal zes tijdelijke contracten kunt krijgen van in totaal maximaal vier jaar lang.  

Uw salaris en verdere voorwaarden als u wilt blijven werken 

Het salaris dat u verdient kan logischerwijs gewoon hetzelfde blijven. Of meer, maar dit ligt natuurlijk volledig in uw eigen handen. Goed om te weten: uw nettosalaris is vaak hoger, omdat diverse (WW- en ZW-)premies niet langer op uw loon worden ingehouden. Verder behoudt u dezelfde rechten en plichten als voorheen.   

Volledig ontzorgd worden? 

Wilt u graag bij uw huidige werkgever doorwerken na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd? Maak kennis met het gemak van 65plus Professionals! Dan kunt u vertrouwen op de volgende voordelen: 

  • Uw (uitzend)overeenkomst wordt ondergebracht bij 65plus Professionals. 
  • De afdracht van alle werknemerspremies en zaken zoals pensioen worden volledig voor u geregeld. 
  • U ontvangt dezelfde arbeidsvoorwaarden als medewerkers met een gelijke of gelijkwaardige functie bij de opdrachtgever. 
  • U heeft recht op loondoorbetaling bij ziekte conform wetgeving/cao. 
  • U krijgt vrije dagen en vakantiegeld automatisch uitgekeerd. 
  • Via uw online account ziet u gemakkelijk uw loonspecificaties en jaaropgaven in. 

Wilt u meer lezen?

Het Juridisch Loket kan u er meer over vertellen, net als onze hr-specialisten van 65plus Professionals