Deze 65-plussers moeten er niet aan denken om te stoppen met werken

Steeds meer 65-plussers hebben betaald werk. Deze groep is tussen 2003 en 2020 verviervoudigd, van 75.000 naar 300.000, becijferde het CBS. Dat komt deels door de vergrijzing en de stapsgewijze verhoging van de pensioenleeftijd. Maar er speelt meer.

Deze 65-plussers moeten er niet aan denken om te stoppen met werken

Het Noordhollands Dagblad interviewde daarom diverse senioren die niet moeten denken aan stoppen met werken. Annemiek (66), Ria (74), Maarten (68), Mia (77) en Margreet (66) uit Zaanstreek en Waterland vertellen waarom zij blijven werken. "Werk geeft inhoud aan je leven, en ik krijg veel liefde terug."

Ook werd onze Klantspecialist Angela Bihari geïnterviewd. Want wat speelt er nog meer op de arbeidsmarkt en wat zijn de voornaamste drijfveren van 65-plussers om te blijven werken?

De redenen om te blijven werken zijn divers, ziet Angela Bihari, werkzaam voor het Zaanse bedrijf Uitzendbureau 65plus. "De een wil onderdeel van de maatschappij blijven, de ander vindt het leuk om kennis over te dragen en de volgende wil graag economisch bijdragen aan de samenleving. En de extra inkomsten zijn mooi meegenomen, maar geld is nooit reden nummer één.”

In Zaandam zijn veel 65-plussers actief als telefonist, baliemedewerker of receptionist, weet Bihari. In Purmerend zijn de ouderen vaker actief in het onderwijs, als bezorger of als chauffeur. Maar er zijn er ook genoeg die bijvoorbeeld in de medische hoek terechtkomen, of bij de ontbijtservices.

Meer lezen?

Lees het hele artikel op de website van het Noordhollands Dagblad. Let op: het volledige artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.