Frans werkt al 9 jaar via 65plus: “Heb nooit aan pensioen gedacht”

Na een uitgebreide carrière als electrical engineer, ging Frans met vervroegd pensioen. Maar na een maand begon de twijfel toe te slaan. “Ik dacht bij mezelf: waar ben ik mee bezig? Ik heb het altijd druk gehad, en nu moet ik ineens stilzitten?!” Toen hij een vacature van Interxion voorbij zag komen die aansloot op zijn ervaring, besloot hij te reageren. Een dag later was hij weer aan het werk.

Frans werkt al 9 jaar via 65plus: “Heb nooit aan pensioen gedacht”

Eens een techneut, altijd een techneut

“Ik werk al 54 jaar binnen de elektrotechniek, waarvan de helft van de tijd in het buitenland voor grote bedrijven. Van Nigeria tot Borneo en Oman, ik heb overal op de wereld gewoond en gewerkt.” Heel wat jaren geleden keerde Frans terug naar Nederland. “Toen besloot ik met vervroegd pensioen te gaan. Maar het stilzitten bleek niks voor mij. Na een maand zag ik een vacature van Interxion voorbijkomen. Een mooi bedrijf dat zocht naar iemand zoals ik: hier moest ik wel op reageren.” 

De interesse bleek wederzijds. Frans ging de volgende dag aan het werk bij Interxion als electrical engineer. Momenteel werkt hij ook als design manager, waarbij hij data centres ontwerpt. 

Altijd een uitdaging

“De verschillende uitdagingen waar ik in mijn werk continu mee te maken heb, maakt mijn werk iedere dag weer interessant. Dat zorgt ervoor dat ik er al die jaren niet meer aan heb gedacht om met pensioen te gaan. Ik doe leuk en variërend werk voor een mooi bedrijf en ga voor werk nog wel eens naar het buitenland. Kortom, ik zit nooit stil, heel fijn!”

Fit blijven

Ook naast het werken zit Frans niet stil. “Ik roei graag en sport iedere ochtend en avond. Ook het oppassen op de kleinkinderen houdt me fit. Dat ga ik vanaf januari meer doen.” Na heel wat jaren doorwerken, is het voor Frans namelijk tijd om nu toch echt van zijn pensioen te genieten.