Secretaressedag 2021: Annet in het zonnetje!

Vandaag is het Nationale Secretaressedag: dé dag dat alle secretaressen, office managers en personal assistants en andere ondersteunende functies in het zonnetje worden gezet. En dit jaar één van hen in het bijzonder: onze uitzendkracht Annet! Zij vervult een belangrijke rol bij Laurentius. "Annet was bereid meteen in het diepe te springen", aldus haar teamleider.

Secretaressedag 2021: Annet in het zonnetje!

Annet is onderdeel van het klantenservice team van Laurentius, een woningcorporatie met zo’n 7500 woningen in de gemeente Breda en Alpen-Chaam. Met haar acht collega’s is ze verantwoordelijk voor het beantwoorden van klantvragen. Ook zorgt ze er eventueel voor dat de vraag terechtkomt bij de juiste collega in de organisatie.

Monique Gijsbrechts, teamleider klantenservice: "Het grootste gedeelte gaat over reparatieverzoeken, maar er bellen ook mensen voor betalingsregelingen en bieden we een luisterend oor als daar een noodzaak toe is. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of het komt bij ons binnen!"

Annet: "Dat vind ik zo leuk aan de functie. Het contact met de klanten vind ik heel waardevol. Zo ben ik echt onderdeel van de samenleving. Dat is fijn! En dan heb ik natuurlijk ook nog veel contact met leuke collega’s."

Monique: "Die drive zien we ook terug. Ze heeft een hands-on mentaliteit, dus ze was bereid meteen in het diepe te springen. Vanwege haar levenservaring voert ze heel goede gesprekken en is ook niet bang een vervelende boodschap te brengen. Ze doet dat op een tactvolle manier."

Annet: "De match is heel goed. Ik heb bewust gekozen om hier te gaan werken. En ben nog lang niet van plan om weg te gaan!"

Monique: "Op deze manier krijgen we een band met elkaar en voelt Annet zich betrokken bij Laurentius. Alleen op die manier kunnen we écht iets voor elkaar betekenen. Iemand die weinig binding heeft met Laurentius en/of onze doelgroep staat toch op een andere manier in zijn/haar werk."

"Het allerleukste aan Annet op de werkvloer? Naast dat ze een harde werker is en een hoge mate van klantvriendelijkheid heeft, is het ook een gezellig mens. Altijd in voor een praatje of een leuk verhaal of anekdote!"

Rots in de branding

Wat voor functienaam er ook aan vast hangt, ondersteunende medewerkers vervullen een sleutelrol binnen veel organisaties. Bovendien zijn de werkzaamheden door de jaren heen steeds complexer, strategischer en belangrijker geworden. Wat ons betreft dan ook meer dan terecht dat we het bestaan van deze belangrijke functies sinds 1989 vieren. Staat u ook stil bij uw rots in de branding? Of misschien is dit hét moment om een secretaresse in te huren! 65plus In Goede Handen heeft een ruime database met AOW-gerechtigden die klaarstaan om hun jarenlange kennis en ervaring bij u in de praktijk te brengen.

Zo koos Laurentius bewust voor een 65-plusser. Monique: "Door de levens- en werkervaring was de inwerkperiode erg kort en we zien echt een meerwaarde wat betreft de flexibele inzet. Dat hebben wij namelijk echt nodig. Zo hebben wij minder werkdruk bij ziekte of piekmomenten, omdat we kunnen rekenen op Annet."