Secretaressedag 2022: Vedette Regina in het zonnetje

Heeft u een secretaresse, office manager, personal assistant of een andere ondersteunende medewerker in dienst? Vergeet hem of haar dan niet in het zonnetje te zetten! Vandaag is het namelijk Nationale Secretaressedag. Wij zetten dit jaar één van hen in de schijnwerpers: receptioniste Regina. Deze 65plus vedette vervult een belangrijke functie bij advocatenkantoor bureau Brandeis. 

Secretaressedag 2022: Vedette Regina in het zonnetje

Maatschappelijk betrokken

Office manager Jana Penkoski vertelt: "bureau Brandeis is een boetiek kantoor in Amsterdam-Zuid, wij hebben ongeveer 40 juristen en 10 ondersteunend medewerkers in dienst. Ons kantoor is onafhankelijk en uitgesproken, en we zijn maatschappelijk betrokken. Vanuit die gedachte past een 65-plusser uitstekend op onze werkvloer." 

"En daar ben ik heel blij mee," vertelt Regina. "Ik ben nu 4 jaar 'officieel' met pensioen, maar ik vind het heel belangrijk om betrokken te blijven bij de maatschappij. Ik kom tijdens mijn werk bij bureau Brandeis in aanraking met zoveel verschillende mensen, van studentstagiaires tot senior advocaten. Ieders verhaal boeit mij, zo blijf ik bij de tijd en ben ik lekker bezig."

Nog 10 jaar door

Regina is 70 en denkt er nog lang niet aan om te stoppen met werken. "Met meer dan 50 jaar werkervaring kon ik niet tegen mijn hersencellen zeggen "nou stop er maar mee". Toen ik 60 was, heb ik een hbo-opleiding office management gedaan om mezelf scherp te houden en te kijken hoe het met mijn competenties zat. Wat bleek? Ik haalde alleen maar negens en tienen. Het zat dus wel goed met die competenties."

"Laat de overheid en je leeftijd niet bepalen dat je 'pensioengerechtigd' bent. Prima als je stopt, maar zelf ben ik heel blij dat Uitzendbureau 65plus bestaat. Hierdoor kunnen mensen zoals ik onderdeel blijven van de arbeidsmarkt en kansen krijgen. Wat mij betreft ga ik nog 10 jaar door." 

Finesses van het vak

Boordevol ervaring ging Regina aan de slag bij bureau Brandeis. "Ik heb altijd ondersteunende functies vervuld. Van secretaresse tot management ondersteuning en projectondersteuning. Nu kan ik al die ervaring kwijt in mijn functie als receptioniste. Ik weet precies wat een ondersteunende rol inhoudt, wat ontzorgen is. Ik ken de finesses van het vak."

Jana vertelt: "Regina is als receptioniste het eerste aanspreekpunt voor bezoekers. Daarnaast zorgt ze voor allerlei facilitaire zaken, zoals de lunch regelen, vergaderzalen klaarmaken en parkeerplekken boeken. Ook regelt Regina de verspreiding van de post, zorgt ze dat alle telefoontje goed worden afgehandeld en dat het kantoor goed is bevoorraad." 

Regina: "Ik maak de paden vrij voor rest van het team, zodat zij zich kunnen focussen op hun werk. Ik zorg voor de kleine details die het verschil maken op een werkdag. Soms is er zoveel op een dag gebeurd, dat ik om vijf uur denk "wat heb ik eigenlijk gedaan?"

De ideale match

Hoe de samenwerking verloopt? Vanuit beide kanten wordt direct duidelijk dat we zeker kunnen spreken van de ideale match. Jana: "De samenwerking met Regina ervaren wij als bijzonder prettig. Het is mooi om te zien dat zij als 65-plusser zo fit en vitaal is en nog steeds midden in het leven staat. Regina is een enorm gezellige vrouw en past goed in de groep." Regina vult aan: "Het is zo fijn om onderdeel te zijn van dit bedrijf. Mijn inzet wordt enorm gewaardeerd. Daarnaast is het een inspirerende werkplek met een gemêleerd gezelschap van ambitieuze mensen." 

Altijd in goede handen

Wat de functienaam ook is, ondersteunende medewerkers vervullen een sleutelrol binnen veel organisaties. Bovendien zijn de werkzaamheden door de jaren heen steeds complexer, strategischer en belangrijker geworden. Wat ons betreft dan ook meer dan terecht dat we het bestaan van deze belangrijke functies sinds 1989 vieren. Staat u ook stil bij uw rots in de branding? Of misschien is dit hét moment om een ondersteunende medewerker in te huren! 65plus In Goede Handen heeft een ruime database met AOW-gerechtigden die klaarstaan om hun jarenlange kennis en ervaring bij u in de praktijk te brengen. Zo bent u altijd in goede handen!

Die ervaring deelt Jana: "We zouden iedere organisatie aanraden om te werken met een 65-plusser. Dit zijn mensen die super gemotiveerd zijn om te blijven werken en het leuk vinden om onderdeel te zijn van een team en een ondersteunende functie te vervullen."