Secretaressedag 2023: Ina in het zonnetje!

Vandaag is het Nationale Secretaressedag: dé dag dat alle secretaressen, office managers, personal assistants en andere ondersteunende functies in het zonnetje worden gezet. En dit jaar één van hen in het bijzonder: onze uitzendkracht Ina! Zij vervult als juridisch secretaresse een belangrijke functie bij onze opdrachtgever Ekelmans Advocaten. Dit is een advocatenkantoor in Den Haag met een internationale focus en telt ongeveer 50 medewerkers.

Secretaressedag 2023: uitzendkracht Ina in het zonnetje!

Doorgewinterde secretaresse

Dat Ina de juiste kandidaat is voor deze functie blijkt alleen al uit haar jarenlange ervaring als secretaresse. Ina vertelt: "Mijn eerste baan was als stenotypiste bij een bank. Daarna verhuisde ik naar Duitsland, waar ik 5 jaar heb gewerkt als secretaresse van de commandant legerplaats in Seedorf. Daarna ben ik overgeplaatst naar een kazerne in Breda als hoofd administratie. Vervolgens heb ik 10 jaar gewerkt als directiesecretaresse bij verschillende bedrijven."

Na het grootbrengen van haar zonen ging Ina terug de schoolbanken in én startte een onderneming. Na een aantal jaar begon het werk als secretaresse weer te kriebelen. "Ik heb vervolgens 13 jaar met veel plezier gewerkt als directiesecretaresse. Makelaar-taxateur werd de volgende stap. Na een tweejarige studie en het opdoen van werkervaring ben ik als zelfstandig makelaar-taxateur aan de slag gegaan."

"Niets doen is geen optie"

Ook na het bereiken van de AOW-leeftijd blijft Ina ondernemend. "Niets doen is voor mij geen optie. Ik word daar niet gelukkig van, ga mij vervelen en verlies mijn interesses. Ik wilde dus weer heel graag aan het werk. Ik vind het ook belangrijk om mijn hersenen aan het werk te houden.

Door te werken blijf ik ook bij de tijd. Ik ben ooit begonnen met steno en nu gaat alles digitaal. Een leven lang leren is een motto dat bij mij past. Zojuist nog mijn Wft Basis, zorg, schade particulier en consumptief krediet gedaan. Ik ben alweer op zoek naar een vervolg!"

Onderdeel van de maatschappij

"Ik werk sinds kort als juridisch secretaresse bij Ekelmans Advocaten. Ook hier ben ik continu aan het leren. Inmiddels leer ik werken met dictaten. Hiermee had ik geen enkele ervaring maar ‘al doende leert men’."

De functie en het bedrijf passen goed bij Ina én bieden voldoende uitdaging. "Vanaf de eerste dag voelde ik mij welkom. Ik vind de werkomgeving inspirerend en professioneel. Het is bovendien een veelzijdige functie met hooggekwalificeerd juridisch werk. Je hebt te maken met belangrijke stukken voor rechtszaken. Daarin mogen geen fouten worden gemaakt."

Advies voor mede-AOW'ers

"Wat ik leuk vind aan werken in het algemeen? Dat het mij een gevoel geeft dat ik nog meetel in de maatschappij. Ik wil ook graag iets bijdragen door anderen te helpen. Verder komt het mijn eigen gezondheid ten goede. Ik heb 50 jaar met plezier gewerkt en hoop dat nog jaren te kunnen doen!"

Ina sluit af met een advies voor andere AOW'ers: "Ben je met pensioen maar voel je je nog te jong om stil te zitten? Dan raad ik je van harte aan om weer te gaan werken. Mij geeft het energie en misschien doet het dat ook voor jou!"

Rots in de branding

Secretaressen vervullen een sleutelrol binnen vele organisaties. Wat ons betreft is het dan ook meer dan terecht dat we het bestaan van deze belangrijke functie sinds 1989 vieren. Sta jij vandaag ook stil bij jouw rots in de branding? Of misschien is dit hét moment om een ondersteunende medewerker in te huren! 65plus heeft een ruime database met AOW-gerechtigde secretaressen en andere ondersteunende medewerkers die klaarstaan om hun jarenlange kennis en ervaring bij jouw organisatie in de praktijk te brengen.