Laat geen geld liggen: vraag uw huur- of zorgtoeslag over 2021 aan

Kreeg u in de afgelopen twee jaar voor het eerst AOW? Of bent u minder gaan werken? Dan kunt u misschien nog huurtoeslag of zorgtoeslag uit 2021 krijgen. U kunt dit tot en met 1 september 2022 aanvragen op Mijn toeslagen. Weet u niet hoe dat moet? Er staat hulp voor u klaar.

Laat geen geld liggen: vraag uw huurtoeslag of zorgtoeslag over 2021 aan

De overheid geeft huurtoeslag en zorgtoeslag om u te helpen om uw zorgkosten en huurkosten te betalen. De hoogte van uw inkomen bepaalt onder andere of u dit krijgt en hoeveel u krijgt. Ongeveer 1 op de 10 huishoudens die hier recht op had, heeft zijn huur- of zorgtoeslag over 2021 nog niet aangevraagd.

Soms heeft iemand eerst geen recht op toeslag, maar later in het jaar wel. Omdat er iets veranderde in hun situatie. Misschien geldt dit ook voor u. Bijvoorbeeld omdat uw inkomen veranderde. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u over 2021 recht hebt op toeslagen, terwijl u dat niet verwacht. Bijvoorbeeld:

  • Omdat u voor het eerst AOW kreeg.
  • Omdat u minder bent gaan werken.
  • Omdat u bent gescheiden of uit elkaar ging en nu in een huurhuis woont.
  • Omdat uw partner overleed.

Laat geen geld liggen

Wilt u weten of u recht hebt op huur- of zorgtoeslag over vorig jaar? U kunt het zelf controleren op toeslagen.nl/aanvraag2021. Of vraag uw toeslag over 2021 direct aan op Mijn toeslagen. U hebt nog tot en met 1 september om dat te doen. U hoeft uw toeslag niet elk jaar opnieuw aan te vragen. De toeslag gaat vanzelf door in het nieuwe jaar.

Hulp nodig?

Twijfelt u of u in 2021 recht had op toeslagen? Of lukt het aanvragen u niet? U kunt hulp aanvragen bij de Belastingdienst via toeslagen.nl/hulp.

Bron: Belastingdienst.nl