Uitzendkracht Aad in het RTL Nieuws

Uit recente cijfers van het CBS blijkt dat steeds meer 65-plussers betaald werk hebben. In 2020 waren het er 300 duizend, 3,3 procent van alle werkenden. De toename heeft twee oorzaken: door de vergrijzing neemt het aantal 65-plussers toe, maar ook is een groter percentage 65-plussers aan het werk. Zo is Aad (69) via Uitzendbureau 65plus aan het werk als chauffeur. RTL Nieuws interviewde hem. 

Uitzendkracht Aad in het RTL Nieuws

“Ik verveelde me kapot”

Aad studeerde aan de LTS, werkte als jongerenwerker, werd na bezuinigingen begeleider in de forensische psychiatrie en verdiende ook bij als dj. Drie jaar geleden mocht hij met pensioen, maar door een tekort aan personeel werkte hij nog even door. "In januari ben ik echt gestopt en kwam ik thuis te zitten. Ik verveelde me kapot. Door corona kon ik ook niet meer dj'en op evenementen. Ik heb nog wat in ons nieuwe huis geklust, maar wat moest ik verder doen? Hele dagen thuis bij mijn vrouw blijven?"

Leeftijdsdiscriminatie

Uiteindelijk kwam hij in contact met ons en vond een passende baan. "Ik rijd graag auto en ze hadden een baan waarbij je banden bezorgt bij garages. Zonder velg, dus ook voor iemand van mijn leeftijd prima te dragen." Omdat hij direct bij ons terecht kwam, heeft hij gelukkig niet te maken gehad met leeftijdsdiscriminatie - iets waar veel senioren tegenaanlopen in de zoektocht naar een baan. Aad: "Bij een regulier uitzendbureau was het misschien lastig geweest, maar dit uitzendbureau doet niet anders. Er waren allerlei vacatures waar ik uit kon kiezen."

Meer lezen?

Meer lezen over Aad, een andere werkende senior en de reactie van een hoogleraar arbeidsmarkt en onze communicatieadviseur Bart Veltman? Lees het hele artikel van RTL Nieuws hier.