Interview met onderwijsexperts Tamara Meij en Maria Coga

Al sinds 1975 is 65plus nauw verbonden met de onderwijssector. Sinds enkele maanden bedienen wij vanuit één centrale locatie in Huis ter Heide de hele onderwijsbranche in Nederland. Met ons toegewijde onderwijsteam bouwen wij de bewezen combinatie van het onderwijs en senioren verder uit als expert en marktleider. Manager Onderwijs Tamara Meij en Vestigingsverantwoordelijke Maria Coga beantwoorden een aantal veelgestelde vragen.

Interview met onderwijsexperts Tamara Meij en Maria Coga

Wat is de succesfactor van AOW-gerechtigden in het onderwijs? 

Tamara: “Klanten staan iedere keer weer versteld van het verantwoordelijkheidsgevoel dat de AOW’ers hebben. Dat is namelijk een welkome eigenschap in het onderwijs. Net als het natuurlijk overwicht en het enorme arbeidsethos van onze senioren.”

“En vanuit de AOW-gerechtigden wordt het flexibele karakter van functies als surveillant vaak erg fijn gevonden. Het zijn banen die prima te combineren zijn met hobby’s en het oppassen op de kleinkinderen”, aldus Maria. 

Waar zijn jullie als onderwijsteam dagelijks mee bezig? 

Tamara: “Ons gezamenlijke doel is ervoor zorgen dat we bij ons omvangrijke landelijke klantenbestand met volle tevredenheid 65-plussers aan het werk hebben. Hierbij staat meedenken centraal, want onderwijsinstellingen hebben te maken met allerlei ontwikkelingen die wij een stapje voor moeten zijn.” 

“We vullen hierbij een breed scala aan vacatures in. De ene keer gaat het om een surveillant of toezichthouder, de andere keer om een docent of conciërge”, vult Maria aan. 

Wat is volgens jullie de meerwaarde van de nieuwe onderwijsvestiging met een eigen onderwijsteam? 

Maria: “Het team kan zich nu volledig focussen op onze specialisatie. Zowel de vacatures, kandidaten en onderwijsinstellingen kennen wij door en door, waardoor wij nog beter de juiste match kunnen maken.” 

Tamara voegt daaraan toe: “Wij spreken alleen maar kandidaten en klanten uit de branche. Ontwikkelingen en ook oplossingen komen hierdoor eerder aan het licht. Neem bijvoorbeeld de 1,5-meterregel binnen het hoger onderwijs: wij kunnen gelijk anticiperen en opschalen. Kortom, er kan beter worden ingespeeld op de specifieke behoeften van het onderwijs.”

Wat maakt jullie werk zo leuk?

Daar hoeven Tamara en Maria niet lang over na te denken. Maria: “De voldoening die ik uit het werken bij 65plus haal is zo enorm groot en dat is voor mij ook een reminder waarom ik met deze doelgroep werk. Naast het werven en selecteren van de kandidaten, bouw je op een gegeven moment ook een bepaalde relatie met ze op. Je kunt ontzettend veel van hen leren, gezien hun uitgebreide levenservaring.”

Tamara: “Daarom bemoei ik me zo min mogelijk met kandidaten, want ik vind het allemaal veel te interessant. Als ik met onze doelgroep in gesprek ga, dan is mijn dag zo om en ik moet me natuurlijk bezighouden met onze klanten, iets wat ik ook iedere dag met veel plezier doe!”