Aan de slag als leswaarnemer

Heb je de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt en wil je nog graag aan het werk? Bij 65plus zijn wij doorlopend op zoek naar onderwijsmedewerkers die in uiteenlopende functies aan de slag willen. Zo zijn wij momenteel op zoek naar leswaarnemers – ook wel klassenassistenten, onderwijsassistenten, toezichthouders of ondersteunende leraren genoemd. Leswaarnemers nemen de lessen waar van bevoegde leerkrachten die op dat moment afwezig zijn, bijvoorbeeld door ziekte of uitval. Je pakt diverse ondersteunende taken op, zoals het begeleiden van huiswerkklassen, het toezichthouden tijdens tussenuren en het surveilleren tijdens opdrachten en digitale examens. Je bent in staat de lesuren gestructureerd én rustig te laten verlopen. Bovendien deel je de pedagogische uitgangspunten die horen bij de scholen waar je aan de slag gaat.

Ook een leswaarnemer nodig?

De leswaarnemers van 65plus nemen de lessen waar van bevoegde leerkrachten die op dat moment afwezig zijn, bijvoorbeeld door ziekte of uitval. De leswaarnemers begeleiden huiswerkklassen, houden toezicht tijdens tussenuren en surveilleren tijdens opdrachten en digitale tentamens. 65plus heeft een pool met zelfstandig werkende leswaarnemers die per direct inzetbaar zijn. Ze zijn in staat om tussenuren en lesuren gestructureerd én rustig te laten verlopen. Ze delen de pedagogische uitgangspunten die horen bij jouw school, en laten dit zichtbaar terugkomen in de lessen. Zo worden jouw vaste docenten ontlast en voorkom je dat je leerlingen naar huis moet sturen. Onze leswaarnemers zijn pedagogisch onderlegd, ze hebben natuurlijk overwicht en ze zijn flexibel in te schakelen.

Het DNA van onze leswaarnemers

Ontdek de meerwaarde van de leswaarnemers van 65plus

 • Ervaren in onderwijs

  De leswaarnemers hebben eerder in het onderwijs gewerkt en ze hebben ervaring met de doelgroep.

 • Pedagogisch onderlegd

  De leswaarnemers van 65plus zijn pedagogisch en didactisch onderlegd.

 • Lessen opvangen

  De leswaarnemers hebben kennis van talen, zaakvakken of bètavakken en kunnen zelfstandig lessen opvangen en inhaaluren draaien.

Onze actuele leswaarnemer vacatures

 • Plaats Dieren
  Regio Gelderland
  Uren Oproep
  Niveau MBO
  Uurloon  15,62

  Solliciteer als leerwerkmeester in Dieren!

  Ben jij pedagogisch onderlegd, heb je natuurlijk overwicht en vind je het prettig om flexibel en kun je zelfstandig werken? Bij...

 • Aan de slag

  Kunnen wij je ondersteunen in jouw zoektocht naar een leuke baan? Bekijk de vacaturepagina voor onze actuele vacatures.

 • Plaats je vacature

  Wil je een vacature bij 65plus uitzetten? Wij zoeken vrijblijvend voor je naar de meest geschikte kandidaten.

Actualiteiten

Recente artikelen

Open sollicitatie - Jouw droombaan
niet gevonden?

Geen passende vacatures? Stuur ons dan een open sollicitatie voor banen in het onderwijs.

Open sollicitatie - Onderwijs