40 Procent van werknemers ontevreden over werk

Uit recent onderzoek blijkt dat maar liefst 40 procent van de Nederlanders ontevreden is over het totaalplaatje van hun werk. Hierin zijn het minst te spreken over hun salaris. Lees hier meer!

Stichting Loonwijzer en Monsterboard hielden onlangs een onderzoek naar de tevredenheid van medewerkers. Aan het onderzoek ‘De Loonwijzer/Monsterboard WageIndex’ namen 230.000 Nederlandse werknemers deel. Uit het onderzoek komen enkele opmerkelijke cijfers naar voren: zo blijkt dat 40 procent van de werknemers ontevreden is over hun hun gehele werkzaamheden, waarbij met name het salaris (68 procent), de arbeidsvoorwaarden (54 procent) en de leidinggevenden (40%) slecht scoren.
 

Nieuwe baan vinden

In de horeca en toerisme zijn de medewerkers het minst tevreden over hun job – in deze sectoren wordt bovendien het laagste salaris verdiend. Bovendien zegt 53 procent van de 230.000 ondervraagden zegt binnen nu en twaalf maanden graag een nieuwe baan te willen vinden. In veel gevallen ligt de onvrede over hun eigen werk hieraan ten grondslag.
 

Positieve resultaten

Uit het onderzoek komen ook enkele positieve geluiden naar voren. Zo maken collega’s het werk een stuk aantrekkelijker: 77 procent van de ondervraagden zegt tevreden te zijn met directe collega's. Ook baanzekerheid is een belangrijk onderdeel voor de tevredenheid, want 75 procent van de ondervraagden zegt daar blij mee te zijn.

Bron: Nu.nl