Achter de geraniums? Deze senioren moeten er niet aan denken

Na het bereiken van de AOW-leeftijd is achter de spreekwoordelijke geraniums zitten niet voor iedereen weggelegd. Het AD interviewde drie senioren die nog lang niet moeten denken aan stoppen met werken. 

Lorraine (71): "Niet werken is geen optie"

Lorraine Littaur (71) is personal shopper en stylist: "Niet werken is geen optie. Ik wil ritme en structuur in mijn dagen. Daar voel ik me goed bij. De drive om de wereld mooi te maken is een deel van mij." Ze werkte dan ook 50 jaar in de modebranche als inkoper, ontwerper en topverkoper bij high end-modehuizen. Haar leeftijd ziet Littaur als pluspunt: "In dit werk zijn mijn levenservaring, mensenkennis en het feit dat ik veel van de wereld heb gezien omdat ik er al een tijdje op rondloop, essentieel."

Cees (70): "Ik wil er zeker van zijn dat kennis niet verloren gaat"

Cees Bruggink (70) is scheikundig analist: "Met dingen bezig zijn die belangrijk zijn voor de mens geeft zin aan mijn leven." Kennisoverdracht is een belangrijke reden dat hij ook les geeft over zijn expertise: "Het is zo’n apart specialisme dat er bijna niet in gedoceerd wordt. Ik wil er zeker van zijn dat deze kennis niet verloren gaat." En daar blijft hij nog graag mee doorgaan: "Ik vind het al moeilijk dat ik door corona maar 10 uur in de week werk. Ik hoop dan ook na de zomer de boel weer op te kunnen pakken en 20 uur in de week aan de slag te kunnen.”

Herman (68): "Ik krijg respect en waardering voor mijn werk, juist door mijn leeftijd"

Herman van Voorst (68) ging na een loopbaan in de horeca en als gemeenteambtenaar met pensioen, maar kwam erachter dat het stilzitten niets voor hem is. "In de zomer ging het nog wel, dan kon ik lekker fietsen, maar vanaf het najaar vloog ik tegen de muren op." Dus toen hem werd gevraagd of hij in een horecazaak wilde komen werken, kon hij niets anders dan 'ja' zeggen. "In de horeca heb je altijd reuring en mensen om je heen, dat vind ik heerlijk. Ik merk dat gasten juist door mijn leeftijd respect en waardering hebben voor mijn werk."

Meer lezen?

Meer lezen over Lorraine, Cees en Herman? Lees het hele artikel op de website van het AD. Wilt u daarnaast nog meer verhalen lezen over senioren die nog met plezier doorwerken? Dat leest u op onze 'vedetten'-pagina, waarop diverse 65plus uitzendkrachten vertellen over hun werk.

Ook aan het werk blijven?

Wilt u als senior aan de slag? Bekijk dan zeker onze vacatures! Uitzendbureau 65plus is er al sinds 1975 voor de fitte en vitale 65-plusser die nog niet klaar is met werken. Wij hebben onder andere banen in het onderwijs en de transport-, vervoer- en logistiekbranche. Ook zoeken wij doorlopend senioren die graag aan de slag gaan binnen facility, hospitality, en office functies. Bent u hbo- of wo-opgeleid en wilt u uw kennis en ervaring in blijven zetten? Neem dan eens een kijkje bij onze specialisatie 65plus Professionals.