De acht beste facilitaire dienstverleners van Nederland

Sinds 2014 gaat het weer goed met de sector. Facilitair management in Nederland is zo’n €72,7 miljard waard. Organisaties die facility management willen uitbesteden, kunnen kiezen uit verschillende aanbieders. Maar welke bedrijven springen eruit? Dit zijn de beste acht facilitaire dienstverleners van Nederland.

Een bedrijf is als een huishouden. Er zijn basisvoorzieningen nodig om de zaak draaiende te houden. Zo moet er een plek zijn om te werken, moet er met regelmaat schoongemaakt worden en is het fijn als er eetgelegenheden aanwezig zijn. Facilitaire dienstverleners zijn verantwoordelijk voor dit soort basisbehoeften. Om inzicht te geven in de verschillen tussen bedrijven, zijn dit de acht beste facilitaire dienstverleners. De lijst is opgesteld door het online platform Consultancy.nl.
 

D&B

D&B richt zich op een specifieke markt waar vijfsterrendienstverlening wordt geboden. Denk hierbij aan catering, beveiliging en receptie. Vooral op het gebied van multiservices scoort D&B hoog. D&B heeft opdrachtgevers als TomTom en Schiphol, waar D&B valet parking verzorgt.
 

Eurest

Eurest is onderdeel van de Compass Group, dat meer dan 500.000 medewerkers actief in dienst heeft in vijftig landen. In Nederland is de groep goed voor € 265 miljoen omzet, gegenereerd door 5.000 medewerkers. Na begonnen te zijn als cateraar, biedt Eurest al vijftien jaar schoonmaak-, receptie- en huismeesterdiensten. Het richt zich daarbij op multiservices en werkt voor klanten als Tata Steel en AkzoNobel. 
 

Sodexo

Met 427.000 medewerkers in tachtig landen is Sodexo één van de grootste internationale spelers in de sector. De focus van Sodexo ligt met name op gezondheid en veiligheid. De visie van het bedrijf is dan ook om iedereen gezond en veilig thuis te krijgen. Onder de klanten bevinden zich onder meer KLM en Unilever.
 

Facilicom

Facilicom staat voor integriteit en betrouwbaarheid. Het Schiedamse familiebedrijf heeft een compleet facilitair portfolio, verdeeld in verschillende divisies. Met bijna 33.000 werknemers is het bedrijf actief in de schoonmaak (Gom), beveiliging (Trigion), zorg en horeca (Albron).
 

CBRE

CBRE is een wereldwijde vastgoeddienstverlener met kantoren in ruim zestig landen en telt 75.000 medewerkers. Het richt zich op klanten als Shell, MSD en Deloitte. 
 

KIEN

Het bedrijf, dat voorheen bekend stond al Vb&t, is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een grootspeler op het gebied van facility management. KIEN is verantwoordelijk voor het facilitaire werk bij NS, de High Tech Campus in Eindhoven en de ECI Cultuurfabriek in Roermond. Eind vorig jaar werd bekendgemaakt dat KIEN is overgenomen door Yask, een ander facilitair bedrijf. 
 

Heyday

Heyday, dat eerst opereerde onder de naam AAFM, ontstond in 2002 uit een joint venture tussen Arcadis en Mowlem. Met tweehonderd werknemers heeft Heyday vooral aandacht voor samenwerking en betrokkenheid. Een bijzonder snelgroeiend bedrijf. 
 

BAM

Tot slot is er BAM. Vanuit het BAM FM verzorgt aannemersbedrijf BAM ook facilitaire diensten. Voor veel aannemers is dit een logische stap gezien het feit dat meerjarige servicecontracten meer voorspelbaarheid bieden dan bouwopdrachten. Naast onderhoud van gebouwen biedt BAM ook diensten als catering, schoonmaak en receptie voor klanten als Schiphol en de Hoge Raad.
 

Maak kennis met 65plus In Goede Handen

Wilt u ook aan de slag bij mooie, facilitaire bedrijven? Voor 65plus In Goede Handen zijn wij altijd op zoek naar kandidaten voor deze branche. Wij hebben sinds 1975 ervaring in het uitzenden van uiteenlopende facilitaire medewerkers, zoals receptionisten, telefonisten, baliemedewerkers, secretaressen, gastheren of gastvrouwen, cateringmedewerkers, huismeesters, klusjesmannen, conciërges, schoonmakers, portiers, suppoosten, verkeersregelaars, magazijnmedewerkers en productiemedewerkers. Bekijk onze vacatures en neem contact met ons op!

Bron: Consultancy