Digitale werkplek draagt bij aan productiviteit medewerkers

Onlangs verscheen er een interessant onderzoek van Aruba, onderdeel van Hewlett Packard. Wat blijkt: werknemers met goede digitale faciliteiten zijn productiever én gemotiveerder dan collega’s met minder ondersteunende technologie. Lees meer.

Medewerkers met goede digitale faciliteiten op hun werkplekken zijn productiever én gemotiveerder dan collega’s met minder ondersteunende technologie. Bovendien zijn zij meer tevreden over hun werk en voelen ze zich beter. Dat blijkt uit een internationale studie onder 7.000 werknemers door Aruba, onderdeel van Hewlett Packard. Het onderzoek laat zowel de zakelijke als persoonlijke voordelen van digitale werkplekken zien. 
 

Digital Revolutionaries

Werknemers op een digitale werkplek die werken met de nieuwste technologieën worden ook wel Digital Revolutionaries genoemd. De Digital Revolutionaries zijn 51 procent meer geneigd om tevreden te zijn op hun werk. Ook staat 43 procent positiever in het leven door de juiste werk-privébalans. Van de Digital Revolutionaries is 60 procent gemotiveerd op zijn of haar werk en is 91 procent meer geneigd om de visie van het bedrijf te delen en aan te prijzen. 73 Procent geeft aan dat een hogere productiviteit te hebben dankzij technologie, vergeleken met 55 procent van de werknemers die minder toegang hebben tot technologie (Digital Laggards genaamd).
 

Volledig geautomatiseerde werkplek

Automatisering wordt soms gezien als bedreiging voor de werkgelegenheid. Toch blijkt uit het onderzoek dat er veel enthousiasme is. 71 Procent van de respondenten geeft aan in de toekomst een volledig geautomatiseerde werkplek goed te keuren. Zo kunnen organisaties slimmere en effectievere werkomgevingen creëren. “De essentie van het begrip ‘werkplek’ verandert nu bedrijven inzien dat een effectieve ruimte gericht is op de behoeftes van verschillende generaties en persoonlijkheden,” aldus Francisco Acoba, Managing Director van Deloitte Strategy & Operations. “Dit leidt tot nieuwe processen waarbij dit soort ruimtes tot stand komen dankzij IT-oplossingen, systemen en het interieur, en in samenwerking met werknemers.”
 

Cybersecurity en databeveiliging

Tot slot blijkt cybersecurity en databeveiliging een uitdaging te zijn voor werkgevers. Hoewel werknemers meer bewust worden over de beveiliging, geven ze ook toe meer risico’s te nemen met bedrijfsdata en bedrijfsapparaten. 70 Procent heeft wel eens risicovol gedrag vertoond, zoals het delen van wachtwoorden. Een kwart van de werknemers heeft in het afgelopen jaar weleens verbinding gemaakt met een onveilig wifinetwerk en 20 procent gebruikt hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts.
 

Advies van Uitzendbureau 65plus

Wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met de HR-specialisten van Uitzendbureau 65plus. Sinds 1975 hebben wij ervaring in het uitzenden van AOW-gerechtigde medewerkers. Dit doen wij vanuit onze labels 65plus In het Onderwijs, 65plus In Goede Handen en 65plus Op de Weg.

Bron: HR Praktijk