Doorwerken in de zomer: zes voordelen!

De zomerperiode komt steeds dichterbij. Heeft u tijdens de zomermaanden geen vrije dagen opgenomen? Niet getreurd: er zijn enkele voordelen aan doorwerken tijdens de vakantieperiode!

In de vakantieperiode laten steeds meer collega’s het werk achter zich en vertrekken voor drie weken naar Frankrijk of een andere vakantiebestemming. Het wordt steeds rustiger op de afdeling en het lijkt alsof u een van de weinigen bent die geen zomervakantie heeft opgenomen. Maar niet getreurd: volgens dagblad AD zitten er veel voordelen aan doorwerken tijdens de zomervakantie.
 

Voordeel 1: Minder files

Buiten de vakantieperiodes staat er dagelijks 200 kilometer file en met slecht weer zelfs 400 kilometer. Tijdens de vakantieperiode is het veel rustiger op de weg. Zo vertelt de Verkeersinformatiedienst dat er tijdens de zomerperiode (tot oktober) er ’s ochtends hooguit 25 kilometer file staat en ’s avonds 50 kilometer. Het is natuurlijk ook rustiger in het openbaar vervoer!
 

Voordeel 2: Werkdagen lijken korter

Tijdens de zomermaanden is de werk-privé balans beter. Dat lijkt misschien tegenstrijdig, maar omdat veel mensen in uw omgeving op vakantie zijn, hoeft u minder af te spreken en heeft u meer tijd voor uzelf. Bovendien zijn de avonden voor het gevoel langer.
 

Voordeel 3: U komt toe aan andere klusjes

Niet alleen uw collega’s zijn op vakantie: ook uw klanten of leveranciers. Hierdoor is er minder werk en komt u toe aan werkzaamheden die normaal gesproken blijven liggen. Denk bijvoorbeeld aan de administratie of het doorgeven van declaraties. Bovendien wordt u minder gestoord, dus krijgt u in hetzelfde tijdsbestek meer voor elkaar!
 

Voordeel 4: Er hangt een andere sfeer op kantoor

Doordat u slechts met een handjevol collega’s aan het werk bent, hangt er een andere sfeer op de werkvloer. De baas of de managers zijn op vakantie, en alle aanwezige medewerkers hebben het gevoel dat zij het ‘fort moeten bewaken’. Dit zorgt voor een saamhorigheidsgevoel en een prettige werksfeer.
 

Voordeel 5: U leert andere werkzaamheden kennen

Tijdens de zomervakantie heeft u wellicht een overdracht gekregen van uw collega. Tijdens zijn of haar afwezigheid kunt u daarom eens andere werkzaamheden uitproberen. De zomer is hét moment om te kijken van welke werkzaamheden u gelukkig wordt en hoe u uw kwaliteiten het beste in kunt zetten. Normaal is het zo druk dat u geen tijd heeft om daar bij stil te staan.


Voordeel 6: Vakanties buiten het hoogseizoen zijn goedkoper

Ook al zijn uw collega’s nu op vakantie: uw tijd komt nog wel! U gaat bijvoorbeeld in november of januari genieten van een welverdiende vakantie. Doordat u buiten het hoogseizoen op vakantie gaat, is de kans groot dat u hier veel minder voor betaalt!
 

Werken via Uitzendbureau 65plus

Heeft u de AOW-gerechtigde leeftijd behaald, maar wilt u nog graag aan de slag? Schrijf u in bij Uitzendbureau 65plus! Ook in de zomer hebben wij volop behoefte aan enthousiaste en ervaren medewerkers. Wij kunnen u plaatsen in uiteenlopende functies bij bedrijven en organisaties in héél Nederland. Schroom niet en neem contact met ons op. Wij lichten een en ander graag toe en nemen u graag op in ons bestand!
 

Korting op vakantiekrachten

Bent u als werkgever op zoek naar ervaren vakantiekrachten? Bij Uitzendbureau 65plus kunt u tot juli 2019 rekenen op maar liefst 10 procent korting op het toch al scherpe uitzendtarief van onze flexwerkers en vakantiekrachten! Wilt u meer weten? Lees hier meer over onze speciale zomeractie!

Bron: AD