Invallers mogen vanaf volgend schooljaar vaker invallen

Scholengemeenschappen en onderwijsinstellingen zijn aan strenge regels gebonden wanneer het aankomt op invalkrachten. Vanaf schooljaar 2018-2019 zijn de regels soepeler, zodat invalkrachten vaker mogen bijspringen. Lees er hier meer informatie over.

Sinds de invoering van de Wet werk en zekerheid vallen scholen in het bijzonder onderwijs onder de ketenbepaling. Deze bepaling houdt in dat invallers na een aantal tijdelijke contracten recht hebben op een vaste baan. Voor het primair onderwijs bleek de ketenbepaling een probleem. Invalkrachten mogen door de bepaling niet vaak ingehuurd worden, want na een bepaald aantal opdrachten zijn de invallers door hun maximaal aantal contracten heen. Een opdracht kan soms al bestaan uit één dag invallen. 
 

Meerdere contracten achter elkaar mogelijk

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft besloten de wet aan te passen. Een invalkracht in het onderwijs mag vanaf het nieuwe schooljaar vaker bijspringen. Dit besluit heeft de minister genomen na herhaaldelijke verzoeken van werkgevers en werknemers. Scholen in het basisonderwijs en speciaal onderwijs kunnen invalkrachten vanaf schooljaar 2018-2019 meerdere contracten achter elkaar aanbieden. De aanpassingen moeten in de cao’s worden opgenomen.
 

Werken via 65plus In het Onderwijs

Wilt u aan de slag als invaldocent? Of werkt u bij een onderwijsinstelling en bent u op zoek naar enthousiaste en bekwame invallers? Maak uw keuze voor 65plus In het Onderwijs! Sinds 1975 plaatsen wij AOW-gerechtigden bij onderwijsinstellingen in heel Nederland. Zij gaan aan de slag als surveillant, examinator, leswaarnemer, beoordelaar, docent, huiswerkbegeleider, conciërge, receptioniste, klusjesman en schoonmaker.

Bron: Nu.nl