Ondernemende senioren opgelet!

Wist u dat steeds meer 50-plussers starten met ondernemen? Bovendien blijkt uit onderzoek dat 50-plussers die een eigen bedrijf beginnen, twee- tot driemaal succesvoller zijn dan dertigers. Toch zijn er vrijwel geen startup-programma’s gericht op die doelgroep. Leyden Academy on Vitality and Ageing organiseert daarom van 15 februari tot en met 7 juni 2022 'Silver Starters', een gratis leerprogramma voor 50-plussers die een eigen bedrijf willen opzetten. 

Allround programma

In zestien weken leren de deelnemers de denkwijze en vaardigheden die nodig zijn om te onderzoeken of hun idee om een eigen bedrijf te beginnen levensvatbaar is. In een persoonlijk online leertraject krijgen de deelnemers inzicht in klantbehoeften en -wensen, verdienmodellen, marketing en prototyping. Met ondersteuning van coaches en experts werken ze naar zelfstandig ondernemerschap toe. Oud-deelnemer Han (83): “Het voordeel van deze cursus is dat het online is en dat je het in je eigen tempo kunt doen. Deze cursus is een van de beste die ik heb gedaan.”

Maatschappelijke winst

Het programma geeft deelnemers handvatten om hun idee onder de loep te nemen, indien wenselijk aan te passen en om te zetten in een eigen bedrijf. “Daarnaast zien we ook maatschappelijke winst; zo voelen deelnemers zich actiever, zijn ze beter voorbereid op hun toekomst en neemt hun zelfvertrouwen toe”, aldus onderzoeker dr. Jolanda Lindenberg van Leyden Academy. Zij schreef eerder een column voor ons: “Bij 65-plussers is er aan ambitie en innovatie geen gebrek”. Lees haar column over ondernemende senioren hier

Meer weten en inschrijven?

De editie van Silver Starters die op 15 februari 2022 van start gaat, biedt ruimte aan maximaal honderd deelnemers.  Meer informatie en het inschrijfformulier vindt u op de website van Silver Starters.

Liever aan het werk via 65plus?

Bent u 65-plusser, vindt u het leuk om bezig te blijven, maar liever via een leuke, passende baan via 65plus? Bekijk dan zeker onze vacatures. Wie bieden namelijk diverse banen die uitermate geschikt zijn voor senioren. Denk hierbij aan functies met een flexibel karakter of waarbij uw kennis, ervaring en natuurlijk overwicht zeer welkom zijn!