Onderwijsinstellingen laten miljarden liggen

De toenemende reserves binnen schoolinstellingen zijn opmerkelijk. Gaat dit ten koste van het primaire proces? Minister Van Engelshoven en minister Slob vragen zich af of het geld dat de scholen in reserve houden, nog wel in verhouding staat tot de risico’s die de scholen lopen.

Scholen in Nederland zouden miljarden op de plank laten liggen. Het gaat om geld dat bedoeld is voor het geven van onderwijs. Het is begrijpelijk dat er reservegeld is om tegenvallers op te vangen. Toch gaat het hier niet om kleine bedragen die op de plank blijven liggen. De ministers vinden de reserves ook opmerkelijk aangezien er juist vanuit deze sector gevraagd wordt om extra geld in de strijd tegen de werkdruk en het lerarentekort.
 

Behoudend begroten

De scholen werden alleen al vorig jaar een half miljard euro rijker doordat veel schoolbesturen te behoudend begroten. “Het is zorgelijk en onwenselijk dat er zo veel geld niet wordt uitgegeven”, schrijven de ministers. De klachten die binnenkomen gaan namelijk over te weinig ondersteuning in de klas. Samen met de onderwijssector gaan Van Engelshoven en Slob bekijken welke maatregelen er getroffen moeten worden om de reserves met in verhouding te brengen met de risico’s. 
 

Contact met 65plus In het Onderwijs

Wilt u meer informatie over dit nieuwsbericht? Bekijk het volledige artikel op nieuwswebsite NOS óf neem contact op met de HR-specialisten van 65plus In het Onderwijs. Sinds 1975 zijn wij gespecialiseerd in het uitzenden van AOW-gerechtigden. Zij gaan aan de slag in uiteenlopende functies in het onderwijs, zoal examinatoren, surveillanten, leswaarnemers, beoordelaars, docenten, huiswerkbegeleiders, conciërges, receptionisten, klusjesmannen en schoonmakers. Neem contact met ons op voor meer informatie. Uiteraard kunnen wij u ook meer informatie geven over het werven van uitzendkrachten in het onderwijs.

Bron: NOS