Alle voordelen van een uitzendbureau op een rij

Wanneer er behoefte is aan een paar extra handen, is er één vraag die vaak naar boven komt. Gaan we zelf iemand in dienst nemen of dat werk toch uitbesteden aan een uitzendbureau? In dit artikel belichten we de laatste optie, en dus de voordelen van het inzetten van een uitzendbureau.  

Zelf iemand in dienst nemen: houd hier rekening mee 

Naast het feit dat er veel tijd zit in het zoeken naar en selecteren van geschikte kandidaten, kost de sollicitatieprocedure ook enorm veel tijd. Denk aan het onderhouden van contact met de kandidaten, plannen van afspraken en het schrijven van afwijzingsbrieven. Ook op het moment dat de collega in dienst treedt, komt er allerlei administratieve rompslomp bij kijken én is er sprake van juridische werkgeversrisico’s. Kortom: genoeg dingen om rekening mee te houden. 

Hoe het ook kan 

Bij het inzetten van een uitzendbureau heeft u met bovenstaande punten geen problemen meer. U heeft direct toegang tot ervaren, en vooral geschikte kandidaten. Het voeren van sollicitatiegesprekken en het uitsturen van eventuele afwijzingen zijn officieel verleden tijd. Daarnaast is er geen sprake van opstartkosten en hoeft u alleen te betalen voor de uren die de uitzendkracht daadwerkelijk heeft gewerkt. Ook is het makkelijk om op- of af te schalen en wordt de personeels- en salarisadministratie vaak uit handen genomen.   

Maar er is meer 

Ook 65plus neemt alle punten die hierboven genoemd zijn uit handen. Daarnaast dragen wij ook zorg voor de juridische werkgeversrisico’s en de gehele of gedeeltelijke digitale personeelsplanning. Zo heeft u niet alleen minder risico’s, maar ook minder administratie. Zoals Klantspecialist Angela Bihari ook zegt: “Door onze grote database hebben we ervaren en gemotiveerde arbeidskrachten waarmee we elke vacature kunnen vullen. Men denkt echter dat wij zorgen voor een uitzendkracht en daarna uit beeld verdwijnen. Dat is zeker niet het geval: voor veel van onze opdrachtgevers zijn wij een vaste partner voor het oplossen van HR-vraagstukken.”  

Bent u benieuwd naar uw uitzendtarief? Vraag dan een vrijblijvende kostenindicatie aan.  

Als senior aan de slag? 

Bent u 65-plusser en op zoek naar een uitdaging? Bekijk dan onze vacatures een ontdek de mogelijkheden, bijvoorbeeld als surveillant in het onderwijs, chauffeur, finance professional of cateringmedewerker.