Zes tips voor een gezonde werkomgeving

In een gezonde werkomgeving presteren uw medewerkers niet alleen beter: ook hebben ze meer plezier in hun werk en zijn ze positiever! Uitzendbureau 65plus geeft enkele tips waarmee u een gezonde werkomgeving creëert.

Het creëren van een gezonde werkomgeving is meer dan het plaatsen van goede (bureau)stoelen, ergonomische muizen en muismatten en planten in uw kantoorruimte. Het is een samenhang van diverse aanpassingen, waardoor er een gezonde werkomgeving ontstaat. Lees hier enkele tips van Uitzendbureau 65plus!
 

Tip 1: Zorg voor natuurlijk daglicht

Medewerkers ervaren een betere gezondheid wanneer ze werken in natuurlijk daglicht. Is kunstlicht de primaire lichtbron, dan voelen ze zich minder energiek en gezond.
 

Tip 2: Zorg voor een gezond binnenklimaat

Het klimaat van uw kantoorruimte heeft veel invloed op de gezondheid van uw medewerkers. Een goed binnenklimaat draagt bij in het verhogen van de productiviteit, het verlagen van het ziekteverzuim en risico op langdurige gezondheidsklachten. Neem het binnenklimaat onder de loep en laat hier een professionele partij naar kijken.
 

Tip 3: Zorg voor groen op de werkvloer

Het blijkt dat planten op de werkvloer over het algemeen een positief effect hebben op productiviteit. Daarnaast zijn planten ook goed voor de verbetering van concentratie en geheugen en zorgen ze voor minder stress, minder ziekteverzuim en uiteindelijk dus een betere gezondheid van uw werknemers.
 

Tip 4: Zorg voor beweging en goede houding

Medewerkers die voldoende bewegen, voelen zich energieker, hebben minder gezondheidsklachten en zijn positiever. Motiveer medewerkers om meer te bewegen en vaker de trap te nemen. Bovendien is het belangrijk om aandacht voor de zit- of werkhouding van de medewerkers te hebben. Richt de werkplek zo in, zodat rugspanning wordt voorkomen, de druk op de polsen afneemt en de spanning in de nek wordt verlicht.
 

Tip 5: Zorg voor ergonomische hulpmiddelen

Veel werknemers hebben pijnklachten die te maken hebben met een niet-ergonomische werkplek. Een ergonomische bureaustoel is hierbij een belangrijke investering, waarmee werknemers worden gestimuleerd een goede zithouding aan te nemen. Een voetensteun verbetert de doorbloeding van het lichaam en met een comfortabele polssteun, speciale computermuis en een tabletstandaard kunt u andere pijnklachten voorkomen of verminderen.
 

Tip 6: Zorg voor voldoende rust

In Amerika is er steeds meer aandacht voor het belang van een ‘powernap’ of middagdutje. Te hard of te lang doorwerken werkt namelijk alleen maar averechts. Om toch nog wat energie te krijgen, kunnen werknemers op werk een half uurtje slapen of relaxen in speciale rust- of loungeplekken.
 

Meer tips van Uitzendbureau 65plus

Wilt u meer tips over het creëren van een gezonde werkomgeving? Vraag de HR specialisten van Uitzendbureau 65plus naar de mogelijkheden! Uiteraard kunt u deze HR professionals ook meer informatie vragen over het werken met medewerkers die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt. Wij zijn al meer dan veertig jaar marktleider in de arbeidsbemiddeling van senioren.

Bron: HR Praktijk