Annette werkt als office manager: “Doorwerken? Why not?”

Op 18 april is het Nationale Secretaressedag: dé dag dat alle secretaressen, office managers, personal assistants en andere ondersteunende functies in het zonnetje worden gezet. En dit jaar één van hen in het bijzonder: onze uitzendkracht Annette!

Annette werkt als office manager: “Doorwerken? Why not?”

Passie voor nieuwe ervaringen

Reizen, mensen ontmoeten, nieuwe culturen leren kennen: Annette houdt van nieuwe dingen ontdekken. Deze passie voor nieuwe ervaringen heeft haar niet alleen op reis genomen naar verre landen, maar ook een centrale rol gespeeld in haar carrière. Annette is opgegroeid in Zuid-Afrika, waar ze ook haar opleiding afrondde en aan de slag ging als administratief medewerker op een notariskantoor.

"Na 30 jaar zijn mijn ouders teruggekomen naar Nederland. Ik ben toen via een uitzendbureau bij Polaroid in Enschede begonnen als administratief medewerker en uiteindelijk na ruim 10 jaar weggegaan als directiesecretaresse. Daarna heb ik diverse functies als HR-secretaresse, directiesecretaresse en personal assistant gehad bij onder andere een consultancy bureau, ICT-bedrijf en een stichting."

"Waar ik het voor doe? Alles draait om het helpen van mensen"

Annette heeft altijd fulltime gewerkt binnen dienstverlenende functies. "Ik houd ervan om mensen te helpen en dingen goed te regelen. Iedereen waar ik voor werk weet: op Annette kan ik bouwen. Ik ben blij dat ik dit nog steeds kan blijven doen, al is het inhoudelijk en wat betreft de uren wat minder intensief dan eerder in mijn carrière."

Over het doorwerken gesproken: dat doet de AOW'er al een tijdje via 65plus. Ze vind het belangrijk om actief en doelgericht bezig te zijn, onder de mensen te zijn en een extraatje te verdienen. "Zo kan ik mijn grootste hobby, reizen, gewoon blijven doen."

Doorwerken via 65plus

Annette is twee dagen per week te vinden bij het investeringsfonds Karmijn Kapitaal. Met veel plezier werkt ze als office manager, waarbij ze allerlei facilitaire zaken regelt. "Denk aan voorraden bijhouden en inkomende post en e-mails afhandelen." Maar ook voor secretariële werkzaamheden ben je bij de ervaren Annette natuurlijk aan het juiste adres. Dus ook offertes opvragen, telefoontjes plegen en diverse administratieve werkzaamheden behoren tot haar takenpakket.

De ondernemende Annette laat het overigens niet bij het werken voor één opdrachtgever. "In de zomervakantie vang ik ook het werk van een van de secretaresses bij de GVB op. Dit doe ik ook via 65plus. Zo'n tijdelijke opdracht vind ik erg leuk om ernaast te doen."

"Mede-AOW'ers, blijf bezig!"

Annettes boodschap aan mede-AOW'ers is duidelijk: "Zolang je bezig blijft - en dit ook leuk vindt - blijf je gezond én bij de tijd. Daar ben ik van overtuigd. Schrijf je in bij 65plus, want er is genoeg werk en jouw ervaring is nog steeds van onschatbare waarde."

Ze vertelt verder: "Ik heb zelfs mijn gepensioneerde vriendinnen al doorverwezen naar 65plus. We zijn een oplossing voor de personeelstekorten, dus waarom zouden AOW'ers niet meedoen?"

Rots in de branding

Secretaressen vervullen een sleutelrol binnen vele organisaties. Wat ons betreft is het dan ook meer dan terecht dat we het bestaan van deze belangrijke functie sinds 1989 vieren. Sta jij vandaag ook stil bij jouw rots in de branding? Of misschien is dit hét moment om een ondersteunende medewerker in te huren! 65plus heeft een ruime database met AOW-gerechtigde secretaressen en andere ondersteunende medewerkers die klaarstaan om hun jarenlange kennis en ervaring bij jouw organisatie in de praktijk te brengen.