Corry (71) gaat vakkenvullen bij Albert Heijn

"Opa's en oma's gezocht!" Carmen Driessen, eigenaar van twee Albert Heijn-franchisevestigingen, plaatste deze oproep. Door senioren aan te trekken wil ze het personeelstekort aanpakken. En met succes. Binnen tien minuten kwamen de eerste reacties al binnen en al snel volgden de eerste sollicitatiegesprekken, onder meer met Corry, die meteen een contract aangeboden kreeg.

Corry (71) gaat vakkenvullen bij Albert Heijn

Een groot succes

"We kunnen altijd wel mensen gebruiken", zegt Driessen. Omdat het lastig is om op andere wijze genoeg werknemers te krijgen, zette ze afgelopen vrijdag een advertentie in de lokale krant. Ook op Facebook en LinkedIn verscheen de oproep en dat is een groot succes.

Zo reageerde Corry op de opvallende vacature. Ze wil twee ochtenden in de week werken. "Ik begin met vakkenvullen en daarna ga ik misschien wel achter de kassa."

Leuk voor erbij

"Ik werkte als verpleegkundige, maar ik ben nu al zeven jaar met pensioen", vertelt de 71-jarige Corry. De afgelopen jaren heeft ze een tijd op de kleinkinderen gepast, maar nu die wat groter zijn is dat niet meer nodig."

Het leek haar dan ook leuk om wat erbij te doen. Ze sprak erover met haar kleinzoon, die naast zijn school bij de Albert Heijn werkt. Hij vertelde dat het zo moeilijk was om personeel te vinden. "Toen gooide ik een balletje op: er zijn immers zoveel gepensioneerden die nog wel willen werken." Toevallig was Driessen hier toen ook al mee bezig en van het een kwam het ander.

Jong en oud

Veel personeel in supermarkten bestaat uit jongeren, maar Corry denkt dat de combinatie van jong en oud heel goed kan zijn: "In de zorg kan het ook." Ze is zelf gewend om met jongeren om te gaan: "Maar ik ga niet in dezelfde uren werken als mijn kleinzoon, want misschien voelt hij zich dan wel opgelaten."

Wie weet werkt Corry straks wel samen met vriendinnen. "Als het bevalt dan hebben zij misschien ook wel interesse." 

Sociale contacten

"Het is wel een uitdaging", zegt Corry, maar het is ook het sociale contact dat haar aanspreekt. En daarmee is zij niet de enige. Veel 65-plussers gaan net als Corry door voor hun plezier of de sociale contacten. Uit het jaarlijkse onderzoek dat wij in samenwerking met de HAN en TU uitvoeren onder onze uitzendkrachten, blijken ‘bezig zijn’, en het sociale aspect de belangrijkste redenen om na het bereiken van de AOW-leeftijd door te werken.

Doorwerken heeft geen invloed op AOW en pensioen

Doorwerken na het bereiken van de AOW-leeftijd heeft geen invloed op de hoogte van uw AOW. U krijgt dus, naast uw salaris, gewoon AOW uitbetaald. Wist u namelijk dat de hoogte van de AOW niet afhankelijk is van uw inkomen? Ook uw aanvullend pensioen blijft u gewoon ontvangen wanneer u besluit om verder te werken. Wilt u meer over de AOW en doorwerken na de AOW-leeftijd weten? U leest alles wat u zou moeten weten op www.65plus.nl/aow

Bron: RTL Nieuws