De Luistermap lanceert een podcast platform voor vijftigplussers 

Natuurlijk is het fijn om een boek mee te nemen tijdens een weekendje weg of op vakantie, maar een podcast luisteren is ook een fantastische uitkomst. Tijdens een wandeling is het bijvoorbeeld af en toe fijn om naar inspirerende verhalen te luisteren. De Luistermap, een initiatief van de Leyden Academy, het Jo Visser fonds en het ouderenplatform UP!, merkte echter op dat minder dan twintig procent van de podcastluisteraars ouder dan vijftig is. Om deze reden besloten zij een platform te creëren dat zich focust op de vijftigplussers.   

De Luistermap lanceert een podcast platform voor vijftigplussers 

Uiteenlopende thema’s en een groot aanbod

Op het platform kan geluisterd worden naar eindeloos veel amuserende, leerzame en inspirerende verhalen. Zo kunt u hier podcasts luisteren over geschiedenis en de liefde, maar ook misdaadpodcasts vinden. Het aanbod aan podcasts wordt voortdurend aangevuld, zodat er nooit een moment is waarop u zonder zit. Alle verhalen kunnen gratis geluisterd worden via Luistermap.nl, zonder dat u hier een app voor hoeft te downloaden. Zo wordt de nostalgie van de leesmap met de gebruiksvriendelijkheid en moderniteit van Netflix gecombineerd. 

Vijftigplussers in de hoofdrol, te allen tijde

De Luistermap is niet alleen gemaakt voor vijftigplussers, maar ook door vijftigplussers. Zo kunt u urenlang naar muziek en interviews met bijvoorbeeld Carry Tefsen en Tineke Schouten luisteren bij de podcast Radio Danspaleis. Of naar indrukwekkende oorlogsverhalen luisteren, bijvoorbeeld in de podcast Mijn Oma De Soldaat, waarin het verhaal van Mies van Bekkum wordt belicht. Zij sloot zich in 1948 aan bij het Koninklijk Nederlands Indisch Leger (KNIL). Wilt u toch voor iets lichtere kost gaan? Dan kunt u bijvoorbeeld ook naar de inspirerende levensverhalen van andere vijftigplussers luisteren in de podcast TOEN & NU. Genoeg om naar te luisteren, in ieder geval!

Bron: FonkOnline, Luistermap, UP