Een Beetje Leuk Ouder Worden, wie wil dat nou niet?

Als iemand weet hoe je een beetje leuk ouder kunt worden dan is het wel Wies Verbeek. Als healthy aging-journalist interviewde ze meer dan 80 wetenschappers en gezondheidsexperts met vragen als: waarom slapen we minder goed als we ouder worden? Hoe houd je je brein zo lang mogelijk gezond? Wat werkt écht om je lijf een beetje strak te houden? Welke oefening is het beste voor je botten? Ze dompelde zich daarnaast onder in de vakliteratuur. De allerbeste tips die ze de afgelopen jaren opdeed, bracht ze bij elkaar in haar nieuwe boek, veelal voorzien van haar eigen ervaringen.

Een Beetje Leuk Ouder Worden, wie wil dat nou niet?

’n Beetje Leuk Ouder Worden is een toegankelijk boek vol praktische tips en tricks op het gebied van voeding, mind, hormonen, beweging, uiterlijk en meer. Alles vanuit het idee: kleine moeite, groot resultaat.

Over Wies Verbeek

Wies Verbeek (1964) is journalist voor titels als Nouveau, Radar+, Margriet, Libelle en gespecialiseerd in het onderwerp healthy aging. Ze is tevens oprichter van het platform BLOW (’n Beetje Leuk Ouder Worden) waarvoor ze blogt en vlogt over onderwerpen die te maken hebben met een lang, gelukkig, gezond en fit leven. Over dezelfde thema’s geeft ze workshops en presentaties, ook met Jaap Jongbloed, met wie ze de podcast Jong Bloed heeft gemaakt. 

De rol van werk

Een van de onderdelen van 'healthy aging' is een 'fitte geest'. Onderwerpen als stress, mediteren, sporten, maar ook werk, komen aan bod. Werk kan namelijk veel levensplezier geven en kan daarmee een bron van gezondheid zijn. Genoeg redenen om op alle leeftijden bezig te blijven. Over wat dat zowel medewerkers als werkgevers oplevert schreef Wies een column voor ons. "Iedere leeftijdsgroep heeft z’n kwaliteiten, als je die goed mixt krijg je volgens mij de beste resultaten."

Het boek 'n Beetje Leuk Ouder Worden verschijnt 25 oktober.