Duizendpoot en AOW’er Ellen is trainer bij 65plus: “Plezier in het leren is heel belangrijk”

Een duizendpoot in het trainingsvak, dat word je niet zomaar. Ellen begon haar carrière in de uitzendbranche, waar ze naar eigen zeggen zoveel mooie dingen heeft geleerd en meegemaakt. Vele jaren later brengt ze een berg aan ervaring en kennis met zich mee, die ze goed weet te gebruiken voor de interne medewerkers bij 65plus. "Je ziet mensen leren en stappen maken, en dat geeft zoveel voldoening." Want ben je ooit te oud om te leren? Ellen vindt van niet. Ze vertelt ons alles over haar passie voor het trainingsvak en hoe ze dit inzet bij 65plus.

Duizendpoot en AOW’er Ellen is trainer bij 65plus: “Plezier in het leren is heel belangrijk”

Sprong in het diepe 

Tijdens haar carrière in de arbeidsbemiddeling heeft Ellen ongeveer alle functies in de lijn doorlopen. De organisatie waar ze ooit is begonnen groeide uit zijn voegen, waardoor de behoefte aan opleidingen steeds groter werd. Ellen behaalde allerlei diploma’s om verschillende trainingen te kunnen geven. Het werk groeide uit tot haar passie en ze gaf jaarlijks trainingen aan honderden cursisten. "Zelfs in mijn functie als general manager opleiden Nederland, waar ik verantwoordelijk was voor het opleiden van zowel direct als indirect personeel, gaf ik af en toe nog een training."

Na het bereiken van de AOW-leeftijd besloot ze om parttime voor zichzelf te gaan werken, zodat ze meer vrijheid en tijd voor haar kleinkinderen had. In die hoedanigheid kwam ze ook terecht bij 65plus, waar ze inmiddels al jaren een van de trainers is van vrijwel iedere interne medewerker. Want niet alleen onze opdrachtgevers staan te springen om de waardevolle werk- en levenservaring van de gouden generatie, maar wij natuurlijk ook!

Een bron van inspiratie en kennis

"Investeren in mensen zorgt ervoor dat ze beter worden in wat ze doen en meer zelfverzekerd te werk gaan, wat de organisatie uiteindelijk ook ten goede komt", vertelt Ellen. Zo heeft 65plus marketingmanager Bart Veltman al veel mogen leren van Ellen. Hij vertelt: "Ellen is een ongelooflijke bron van inspiratie en kennis. Haar passie voor training en ontwikkeling, gecombineerd met haar vermogen om mensen te motiveren, maakt haar een waardevolle aanwinst voor elke organisatie. Ze laat zien dat leren en groeien een levenslange reis is, en haar enthousiasme werkt aanstekelijk voor iedereen om haar heen."

Eindeloze mogelijkheden

De gebieden waarin 65plus trainingen organiseert kennen geen grenzen. Het varieert van sales, communicatie en leiderschap tot wetgeving en CAO’s. Volgens Ellen zijn trainingen binnen 65plus echt een integraal onderdeel van de organisatie, waarin ze vanuit haar rol als een van de trainers graag een actieve rol speelt. "Als je hier intern komt werken, staat er een heel ontwikkelplan voor je klaar."

De kracht van een goede training? Dat zit volgens Ellen in het plezier dat men ervaart. Veel onderwerpen, zoals wetgeving, behoren misschien niet tot de favorieten van de medewerkers, maar zijn wel heel belangrijk. Het is dan ook de uitdaging om de saaie onderdelen zo in te steken dat de medewerkers er toch de lol van in gaan zien. "Dat maakt het trainingsvak voor mij zo leuk!"

65plus: altijd op zoek naar doeners

Bij 65plus zijn de mogelijkheden eindeloos. Als AOW'er vind je namelijk een passende baan waarin je jouw ervaring en kwaliteiten in kunt blijven zetten. Benieuwd? Bekijk de vacatures en ga aan de slag bij onze uiteenlopende opdrachtgevers. Ben je geïnteresseerd in een baan bij 65plus zelf (en een van de trainingen van Ellen)? Bijvoorbeeld als recruiter op een van onze kantoren? Bekijk hier de vacatures of stuur een open sollicitatie.