Interview met 65plus vedette Theo

Foto: RTV Utrecht / Robert Jan Booij

65-plusser Theo brengt de medewerkers van onze opdrachtgever Strukton van het station naar het werk. RTV Utrecht verslaggever Robert Jan liep een ochtend met Theo mee. Want waarom werkt hij als senior nog en hoe ziet zijn werk eruit? Theo en Robert Jan trekken in ieder geval samen de conclusie: het potentieel van oudere werknemers kan veel beter benut worden.

Interview met 65plus vedette Theo: “Geef senioren een kans”

Als 65-plusser aan het werk

Na een loopbaan als leidinggevende brak Theo's pensioen aan. Net als veel andere 65-plussers was stilzitten niet voor hem weggelegd, dus stuurde hij zijn cv naar ons. Een baan als chauffeur was vervolgens de ideale match: "Het is leuk om te doen, ik ben van de straat en weer vroeg thuis."

Ondertussen stapt een medewerker van Stukton in om naar zijn werkplek gebracht te worden. "Ik heb met Theo altijd gezellige gesprekken. De ochtenden beginnen al goed. Als ik met pensioen ben ga ik dit misschien ook wel doen. Maar dat duurt nog wel even."

Vooroordelen

Theo heeft een duidelijke mening over de huidige krapte op de arbeidsmarkt. Pensionado's zoals hij kunnen een belangrijke schakel zijn in de strijd tegen grote personeelstekorten. "Geef ouderen een kans. Als mensen mijn cv zien, zullen ze denken: wat moet die man op een busje? Maar ik vind dit een heel leuk bijbaantje." 

Theo vertelt dat werkgevers nog te veel vooroordelen hebben over senioren. "Men denkt bij een oudere al snel dat die wel even wil komen vertellen hoe het moet, dat ouderen heel veel willen verdienen of snel ziek worden. Dat is helemaal niet waar."

Recruiter Milou: "Theo heeft helemaal gelijk"

Strukton recruiter Milou Willems is heel blij met mensen zoals Theo. "Ook wij hebben te maken met een groot tekort aan personeel. Theo heeft helemaal gelijk: we moeten meer kijken naar de persoon achter het cv."

Benieuwd naar het hele interview? Op de website van RTV Utrecht kunt u het radiofragment terugluisteren. 

 

Bron: RTV Utrecht, Foto: RTV Utrecht / Robert Jan Booij