Krijg je AOW én aanvullend pensioen? Vul dan de belastingaangifte in, mogelijk heb je recht op teruggave

Heb je naast AOW aanvullend pensioen? En heb je geen brief van de Belastingdienst gekregen waarin staat dat je aangifte inkomstenbelasting over 2022 moet doen? Dan is er misschien te veel belasting over je inkomen ingehouden. Je kunt dat geld terugkrijgen. Maar daarvoor moet je wel belastingaangifte doen. Ook als je dat normaal gesproken niet doet. Vul de aangifte in op Mijn Belastingdienst en je ziet meteen of je nog geld terug kunt krijgen. Hulp nodig? Kijk op belastingdienst.nl/hulp voor de hulp die bij je past.

Krijg je AOW én aanvullend pensioen? Vul dan de belastingaangifte in, mogelijk heb je recht op teruggave

Drie tips om na te gaan of je geld kunt terugkrijgen

Tip 1: Vul de aangifte voor proef in. Je kunt een aangifte voor proef invullen op Mijn Belastingdienst. Zolang je de gegevens niet verstuurt, doe je geen aangifte. Ga naar belastingdienst.nl/aangifte en log in met je DigiD.

Tip 2: Let op mogelijke aftrekposten, zoals zorgkosten. Had je in 2022 zorgkosten die niet zijn vergoed door je zorgverzekering en niet onder je eigen risico vallen? Dan kun je deze kosten mogelijk aftrekken. Hierdoor krijg je mogelijk meer geld terug. Voorbeelden zijn kosten voor fysiotherapie, medicatie of vervoer van en naar je arts. Kijk op belastingdienst.nl/zorgkosten om te zien of je zorgkosten aftrekbaar zijn.

Tip 3: Je kunt tot 5 jaar belasting terugvragen. Dit jaar kun je over 2018 tot en met 2022 belasting terugvragen. Dus heb je dit nog niet eerder gedaan? Dan kan dat alsnog. Misschien kun je ook over die jaren nog geld terugkrijgen.

Hulp nodig of meer weten?

Wil je hulp bij het invullen van de aangifte? De Belastingdienst zit klaar om vragen te beantwoorden: telefonisch, via de website en bij belastingkantoren en steunpunten. Ga voor hulpmogelijkheden naar belastingdienst.nl/hulp. Kom je er toch niet uit? Bel dan de BelastingTelefoon: 0800 – 0543.

Wil je meer weten over de AOW? Kijk op belastingdienst.nl/aow-pensioen of op onze eigen AOW-informatiepagina 65plus.nl/AOW