Pensionado’s aan het werk in de zorg? Een goed idee!

Heb je weleens van de blue zones gehoord? Dit zijn gebieden waar mensen bovengemiddeld oud worden. Dit is te danken aan een gezond leven, een sociaal netwerk en een actief leven na hun pensioen. Hierdoor worden de zorgkosten gedrukt. En als de pensionado's dan ook nog eens hun steentje bijdragen in de zorg, zijn we al helemaal goed bezig. Anouk ten Arve deed onderzoek naar het inzetten van ervaring en vakmanschap tijdens het pensioen en schreef op trendsinhr.nl over de resultaten. Alvast een tipje van de sluier: het is een ideale win-winsituatie!

Pensionado’s aan het werk in de zorg? Een goed idee!

Bijdrage aan de maatschappij

Uit het onderzoek bleek dat mensen die na het bereiken van hun pensioenleeftijd gingen werken in de zorg zich fysiek en mentaal beter voelden dan de mensen die deze keuze niet maakten. De reden hiervoor zit ‘m vooral in het leveren van een betekenisvolle bijdrage aan de maatschappij en de sociale contacten die ze bij dit werk vergaren. Zo'n 75% liet weten gelukkig te zijn met deze keuze en gaf ‘t een rapportcijfer van acht of hoger. 

De uitdaging

Het blijkt echter wel dat gepensioneerden niet zelf op zoek gaan naar dit soort plekken, maar ervoor gevraagd willen worden door bijvoorbeeld hun voormalige werkgever. Hier ligt dus een uitdaging voor de hr-professionals in deze branche. Dit zit ‘t ‘m in de twijfel of zij wel goed genoeg zijn en of hun kennis en ervaring toereikend genoeg is. Daarnaast twijfelen ze of het werk niet te zwaar is. Vaak zijn deze twijfels onnodig, dus hier ligt een grote kans voor werkgevers. Kortom; de inzet van gepensioneerden is niets anders dan een win-win!

Blijven werken?

Wil je blijven werken na je pensioen? Dan hebben wij meer dan genoeg vacatures. Of ben je als werkgever op zoek naar ervaren AOW'ers voor op de werkvloer? In dat geval kan je hier je vacature plaatsen.

Bron: trendsinhr.nl