Sollicitatietips voor oudere werkzoekenden

Vijftigplussers ervaren nogal eens moeilijkheden op de arbeidsmarkt. Werkgevers hebben vooroordelen over werken met ouderen en als gevolg hiervan worden zij minder snel aangenomen. Uitzendbureau 65plus geeft u enkele tips waardoor solliciteren makkelijker wordt!
 

Sollicitatietips voor oudere werkzoekenden

Sommige werkgevers hebben vooroordelen over werken met vijftigers of zestigers. Zij denken dat senioren minder flexibel zijn – niet alleen wat betreft aanpassings- en leervermogen, maar ook qua werktijden. Daarnaast veronderstellen zij dat senioren vaker ziek zijn en hierdoor meer geld kosten dan jongere werknemers. Veel van deze vooroordelen kunnen gemakkelijk ontkracht worden. Zo zijn oudere werknemers flexibel, zeer gemotiveerd en hebben ze een laag ziekteverzuim. Dankzij diverse regelingen is het voor werkgevers ook financieel aantrekkelijk om oudere werknemers aan te nemen. Wilt u desondanks uw kansen op de arbeidsmarkt vergroten, lees dan deze sollicitatietips. 
 

Tip 1: Solliciteer via diverse kanalen

Probeer alle mogelijkheden om aan een nieuwe baan te komen. Uiteraard schrijft u zich in bij diverse uitzendbureaus, waaronder gespecialiseerde bureaus voor oudere werkzoekenden zoals Uitzendbureau 65plus. Daarnaast is het verstandig om diverse vacaturewebsites af te speuren en u aan te melden voor een nieuwsbrief of vacature-alert of de socialmediakanalen van een bepaalde organisatie of vacaturesite te volgen. Via deze kanalen ziet u nieuwe vacatures als eerste, zodat u direct kunt reageren. 
 

Tip 2: Benadruk in sollicitaties uw kwaliteiten

Tijdens het sollicitatieproces is het belangrijk om potentiële werkgevers te laten zien over welke kwaliteiten u beschikt. Leg in uw motivatiebrief de nadruk op uw competenties en kwaliteiten. In welke werkzaamheden heeft u veel ervaring en waar bent u goed in? Het is ook aan te raden om in te spelen op de voordelen die het aannemen van een oudere medewerker biedt. Heeft u geen thuiswonende kinderen, geef dit aan in de sollicitatiebrief. Veel werkgevers hebben graag mensen die niet iedere schoolvakantie vrij willen of hun werk willen combineren met kleine kinderen. Er zijn ook handige websites waar u eenvoudig uw kwaliteiten aan kunt geven die vervolgens voor u een cv maken.
 

Tip 3: Schakel een detacheerder of recruiter in

Bent u op zoek naar een hogere functie, zoals een baan op hbo- of wo-niveau? Dan kunt u ook de hulp inschakelen van een detacheerder, recruiter of headhunter. Deze professionals werken voor detacheringsbureaus die zich toeleggen op het vinden van werk voor hoger opgeleiden. Een detacheerder voert met u een intakegesprek, neemt met u uw CV door en noteert uw wensen en mogelijkheden. Vervolgens gaat de detacheerder op zoek naar een passende baan. 
 

Tip 4: Vraag hulp aan uw uitkeringsinstantie

Zowel het UWV als de Sociale Dienst bieden vaak extra mogelijkheden om senioren aan het werk te helpen. Het UWV, ook wel Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen genoemd, heeft speciale programma’s om oudere werkzoekenden snel aan een nieuwe baan te helpen. De Sociale Dienst kan soms helpen met een gesubsidieerde baan of het meefinancieren van een omscholingsopleiding. 
 

Solliciteren bij Uitzendbureau 65plus

Wilt u meer informatie over solliciteren en het vinden van een nieuwe baan? Schroom niet en neem vrijblijvend contact op met de HR-specialisten van Uitzendbureau 65plus! Deze medewerkers hebben veel ervaring en geven u passend advies. Uiteraard kunt u zich ook als werkzoekende inschrijven bij Uitzendbureau 65plus. Wij bemiddelen mensen met de AOW-gerechtigde leeftijd naar een nieuwe baan. Waar in Nederland u ook woont! Bekijk hier een overzicht met onze actuele vacatures

Bron: Plusonline