Veelgestelde vragen rondom werken na de AOW-leeftijd

Denk je erover na om na het bereiken van de AOW-leeftijd verder te werken? Dan kunnen we het goed begrijpen als je nog met een aantal vragen zit. In dit artikel beantwoorden we de meestgestelde vragen rondom dit onderwerp. Want hoe zit het bijvoorbeeld met je AOW, aanvullend pensioen en belasting?

Veelgestelde vragen rondom werken na de AOW-leeftijd

Wat is de AOW-gerechtigde leeftijd?

Hoewel we nog vaak over '65-plussers' praten, is de AOW-leeftijd tegenwoordig 66 jaar en 10 maanden. Volgend jaar stijgt deze naar 67 jaar en in de jaren die daarop volgen (tot 2028) blijft dat zo. Meer over lezen de AOW-leeftijd? Bekijk dit artikel van de AWVN.

Kan je nog steeds een AOW-uitkering krijgen als je doorwerkt?

Jazeker! Werken na je pensioen heeft geen invloed op de hoogte van je AOW. De AOW-uitkering blijft altijd gelijk, ongeacht hoeveel of hoelang je doorwerkt. 

En hoe zit het met mijn aanvullend pensioen?

Ook het aanvullend pensioen verandert niet als je blijft werken na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd. 

Moet ik als werkende AOW'er nog loonbelasting betalen?

De loonbelasting blijf je betalen. Wat wel verandert, is de loonheffing schaal. De loonbelasting die je betaalt wordt namelijk lager na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd.

Hoeveel mensen gingen me voor?

Er zijn steeds meer 65-plussers die ervoor kiezen om door te werken na hun pensioenleeftijd. In 2003 had, volgens het CBS, 5,5% van de 65- tot 75-jarigen een betaalde baan. En in 2022 was dit wel 16,2%!

Meer lezen?

Wil je nog meer weten over werken na je AOW-gerechtigde leeftijd? Bekijk dan onze AOW-pagina. Wil je graag aan de slag als 65-plusser? Kijk dan snel tussen onze vacatures en solliciteer direct online.