4x waarom een 65-plusser in dienst nemen een goed idee is

282.000. Dat is het aantal 65- tot 75-jarigen dat in het laatste kwartaal van 2020 een betaalde baan had of daar direct beschikbaar voor was. Het overgrote deel daarvan, 274.000 senioren, viel in de eerste categorie. Dat er vele senioren aan het werk zijn, is natuurlijk niet zomaar. Zowel voor de 65-plussers zelf, als voor organisaties zijn er heel wat voordelen aan de orde. Wat voor werkgevers de grote voordelen zijn van een 65-plusser in dienst? Wij vertellen het!

4x waarom een 65-plusser in dienst nemen een goed idee is

1. De juiste motivatie

Uit ons jaarlijkse onderzoek met de HAN en Tilburg University blijkt 'bezig zijn' de belangrijkste reden van onze uitzendkrachten om aan het werk te gaan. Niet alleen de cijfers geven deze intrinsieke motivatie weer. Ook de vele persoonlijke verhalen van onze uitzendkrachten laten dit zien. Zo zegt een van onze chauffeurs Joop: "Het leuke is dat de mensen waar ik kom dankbaar zijn, wat mij een goed gevoel geeft aangezien ik zo nog wat voor de maatschappij kan betekenen." Het verhaal van Joop en een heleboel andere 65plus vedetten aan het werk, leest u op www.65plus.nl/vedetten

Dat doorwerken ook goed is voor de fysieke en mentale gezond wordt door onder andere David van Bodegom, verouderingswetenschapper bij Leyden Academy on Vitality and Ageing, onderstreept: "Mensen beseffen niet altijd dat werken een bron van gezondheid kan zijn, ook na je 65ste. Werk kan veel levensplezier geven."

Na 'bezig zijn' volgen 'onder de mensen zijn', 'een financiële aanvulling' en 'kennisoverdracht' als belangrijkste motivaties van onze uitzendkrachten om aan het werk te blijven.

2. Weinig uitval

Dat ouderen een hogere risicofactor zijn door bijvoorbeeld ziekte, is een misvatting. Een onderzoek van TNO wijst namelijk uit dat ouderen psychisch gezonder zijn dan jonge werknemers. Van de jongeren op de werkvloer tot 25 jaar heeft zeker 19 procent minstens één psychische klacht. Bij ouderen is dit getal slechts 10 procent. Ook nemen ouderen minder onnodige risico’s in hun privéleven. Daarnaast bleek uit ons onderzoek van vorig jaar dat 79% van onze uitzendkrachten zich de voorafgaande 12 maanden geen enkele dag heeft ziek gemeld.

3. Boordevol kennis en ervaring

Dat je als senior heel wat kennis en ervaring op zak hebt, zal niemand verbazen. Maar wist u dat senioren de snelst groeiende generatie in de financiële sector zijn? Hun aandeel steeg van 14 procent in 1998 naar 26 procent in 2018. Men beleeft veel plezier in het werk en wil de opgebouwde kennis en ervaring graag blijven benutten, blijkt uit onderzoek van Deloitte. 

Ook in andere branches wordt de kennis en ervaring van senioren steeds meer gewaardeerd én van belang. Zo zegt onze commercieel manager Stefan Sturtz hierover: "Kennis en kunde wordt niet alleen van ons als partner, maar ook van onze uitzendkrachten zeer gewaardeerd. Toch blijkt uit gesprekken met onze klantrelaties en de signalen vanuit de markt dat het aantrekken van ervaren professionals op tactisch en strategisch niveau nog steeds een uitdaging blijkt te zijn." Niet gek dus dat wij als seniorenuitzendbureau recentelijk ons label 65plus Professionals hebben gelanceerd. 

4. Unieke kenmerken

Naast de uitgebreide werkervaring en professionele kennis, hebben senioren natuurlijk ook veel levenservaring. En dat zorgt voor veel unieke kenmerken die interessant zijn voor iedere werkgever. De Amerikaanse Carol Fishman Cohen, expert op het gebied van het weer terugkeren op de arbeidsmarkt, zet de voordelen van senioren op de werkvloer op een rij. "Het valt op dat werkgevers steeds vaker de kracht van seniore medewerkers erkennen: hun institutionele kennis, hun ervaring, volwassen perspectief, stabiele levensfase, toewijding, loyaliteit en energie en enthousiasme."

Ook het natuurlijk overwicht van 65-plussers biedt voor veel functies een fantastische meerwaarde. En dat is handig, gezien generatie-expert Aart Bontekoning stelt dat “jongere generaties heel veel kunnen leren van de babyboomers.”