Dit is waarom diversiteit op de werkvloer belangrijk is

De maatschappij is veranderlijk. Altijd in beweging, in ontwikkeling. Als organisaties ambities waar willen maken, moeten ze mee kunnen bewegen. Om aan al die uitdagingen het hoofd te kunnen bieden, is een brede range aan kwaliteiten en talenten nodig. Diversiteit op de werkvloer zorgt voor verschillende inzichten, meer kansen en meer synergie. Kortom: het maakt organisaties sterker!

Dit is waarom diversiteit op de werkvloer belangrijk is

De gouden generatie

65plus kent de kracht van diversiteit binnen een team. Wij bieden onze opdrachtgevers toegang tot een groep medewerkers, die dankzij hun levens- en werkervaring van grote meerwaarde zijn. De gouden generatie. Gemotiveerde en betrouwbare werknemers die hun kennis en ervaring in een team willen delen én van elkaar willen leren. Stuk voor stuk unieke en flexibele mensen die bijdragen aan de cultuur én de doelstellingen van een organisatie. Hr-expert Rob Cools: "Uit vele onderzoeken blijkt diversiteit in mensen en stijlen tot een betere werksfeer en hogere productie te leiden." Generatie-expert Aart Bontekoning voegt daaraan toe: "Jongere generaties kunnen heel veel leren van de babyboomers."

Meerdere gezichtspunten

Andere voordelen van senioren op de werkvloer? Diversiteit in leeftijd kan leiden tot innovatie en teambuilding. Jong en oud kan van elkaar leren en elkaar versterken. En eigenlijk geldt dit voordeel voor alle soorten diversiteit. Wanneer je met een diverse groep mensen aan tafel zit, zijn er nou eenmaal meerdere gezichtspunten aanwezig. Hierdoor is er vaak meer sprake van vernieuwing, creativiteit en oplossingsgerichtheid. Met diverse medewerkers is er daarnaast binnen het bedrijf meer kennis over wat en speelt onder verschillende doelgroepen, waardoor er sneller en beter ingespeeld kan worden op ontwikkelingen.

Talenten benutten

Vergeet ook niet het bijkomende voordeel dat wanneer je inclusiever gaat werven, je beter gebruikmaakt van de arbeidsmarkt! "Benut de inclusiviteit en diversiteit in je voordeel. Sowieso, maar zeker in de huidige krappe arbeidsmarkt", stelt Astrid Zuidinga, advocaat arbeidsrecht. "Denk in kansen en mogelijkheden en niet in beperkingen. De wet voorziet in diverse wettelijke regels die de inzet van AOW-gerechtigde werknemers aantrekkelijk maken en drempels wegnemen. De grootste belemmeringen vormen wellicht nog de eigen, belemmerende gedachten en overtuigingen. Hoog tijd om die eens overboord te gooien. Heb in elk geval oog voor deze doelgroep, wees ruimdenkend en flexibel en ontwikkel een visie op de inzet van deze waardevolle groep arbeidskrachten. Daartoe roep ik bedrijven graag op."

Gezamenlijk succes

Een voorbeeld van het succes van diversiteit op de werkvloer? Dat is onder andere te vinden bij onze opdrachtgever JBT Food & Diary Systems. Maar liefst zeven 65plus vedetten draaien daar mee. Verschillende professionals werken als onder andere sales engineer, projectmanager en buyer. Hr manager Jesse Dirks: "Voor ons bij JBT zijn inclusiviteit en diversiteit een groot goed. We willen een werkgever zijn waar iedereen een kans krijgt om bij te dragen aan ons gezamenlijke succes als bedrijf. Daarom zijn we enorm blij met 65plus. De uitzendkrachten zijn voor ons onmisbaar. Ze verrijken onze organisatie met hun kennis en kunde."

Ook een AOW'er op de werkvloer of als AOW-gerechtigde aan de slag?

Wil je ook de voordelen van diversiteit op de werkvloer ervaren? Wij zoeken graag vrijblijvend naar de meest geschikte kandidaat voor jouw personeelsaanvraag. Plaats je vacature in en wij gaan direct voor je aan de slag.

Ben je enthousiast geworden om als AOW'er aan het werk te gaan? Bekijk alle vacatures of schrijf u direct in. Op het moment dat je profiel en arbeidswensen aansluiten op onze vacatures en eisen van onze opdrachtgevers, nemen wij contact met je op.