Personeelstekort oplossen met 65-plussers? Rensa doet het

In het eerste kwartaal van 2022 ging de Spanningsindicator van UWV voor het eerst over de grens van een 'zeer krappe' arbeidsmarkt: een nieuw record werd bereikt. De krapte is zichtbaar in alle regio’s en vrijwel alle beroepsgroepen. Zo ook bij Rensa Family Company, die de oplossing vond in de 65plus chauffeurs.

Personeelstekort oplossen met 65-plussers? Rensa doet het

Oplossing voor pijnpunt

Dion Evers, teamleider transport bij Rensa Family Company, vertelt de aanleiding van de samenwerking met 65plus. "Eén van de belangrijkste pijnpunten was de bezorging van pakketjes op bouwplaatsen. Die hebben vaak nog geen echt of in elk geval een onduidelijk adres, waardoor het vaak net even langer zoeken is. Daarnaast vroeg deze service om een flexibele schil van bezorgers, want de levering van onderdelen en materialen is geen constante stroom. Tijdens vakanties en feestdagen is de vraag vaak minder groot."

"We hebben eerst ook naar jongeren gekeken, in vakantietijd kan dat handig zijn, maar we kwamen ook in contact met 65plus. Het bleek dat zij ons prima konden helpen", vertelt Evers. 

De voordelen van 65-plussers

Momenteel heeft Rensa op elke servicelocatie zo’n drie mensen paraat, die allemaal één of twee dagen per week inzetbaar zijn. Veel van de chauffeurs vinden het zelfs zó leuk dat zij hebben aangegeven wel meer dagen te willen komen werken. Naast het enthousiasme weet Dion nog een aantal voordelen van 65-plussers op de werkvloer te noemen: "De gepensioneerden brengen ten eerste veel levenservaring mee. Ze zijn ook heel gemotiveerd en betrouwbaar. Ze maken zich op de weg ook niet zo snel druk, dat is een groot voordeel." 

Weg met de geraniums

Dion: "De achtergrond van de gepensioneerde chauffeurs is zeer divers. We hebben een oud-politie-agent, een timmerman, een voormalig bedrijfsleider, juristen, van alles." Wel hebben veel van hen iets gemeen: "Opvallend is dat veel mensen tijdens hun werkzame leven veel op de weg hebben gezeten."

Wat de drijfveren van de 65-plussers zijn om nog door te werken? "Het gaat ze vaak niet eens om het geld, ze hebben sowieso AOW en een pensioen, meestal wat spaargeld. Het is meer dat ze klaar zijn met de geraniums, ze willen nog wat te doen hebben", vertelt Dion. 

Hoofd Transport Bob Lammers vult aan: "Ze zijn enorm gedreven, hebben plezier in het werk en het geld dat ze ermee verdienen zien ze als een extra funfactor. Daarvan gaan ze op vakantie of ze gaan iets leuks doen met kleinkinderen. Er is ook een medewerker die met dat geld een mancave heeft gebouwd. Maar voorop staat natuurlijk dat ze hun werk goed doen, we zijn daar heel tevreden over."

Over Rensa

Rensa Family Company is het logistieke hart van de Rensa Family, een groep van technische groothandelaren, die door het hele land materialen levert, vooral op het gebied van verwarming en ventilatie, sanitair en airconditioning. Met centrale magazijnen in Didam en Doetinchem heeft het bedrijf, verspreid over het land, talloze servicecentra, van waaruit de kleinere zendingen worden verzorgd.

Ook een 65-plusser op de werkvloer?

De 65plus uitzendkrachten werken voor een breed palet opdrachtgevers uit heel Nederland. Niet alleen als chauffeur, maar onder andere ook als cateringmedewerker, magazijnmedewerker, surveillant in het onderwijs en klantenservicemedewerker. Heeft u ook versterking nodig? Plaats uw vacature en wij zoeken graag vrijblijvend voor u naar de meest geschikte kandidaat voor uw personeelsaanvraag.

Bent u AOW-gerechtigd en wilt u graag betaald bezig blijven? Bekijk dan ons vacatureaanbod of schrijf u in

 

Bron: Evofenedex