Ton (74) werkt als postbode: "Fit blijven is mijn motivatie"

De groep werkende 65-plussers is tussen 2003 en 2020 verviervoudigd, van 75.000 naar 300.000, blijkt uit cijfers van het CBS. De Gelderlander interviewde Ton, een van de AOW'ers met betaald werk. Fit blijven is zijn grootste drijfveer. Hij werkte namelijk 10 jaar achter een computer en wil nu zijn conditie op peil houden en lekker buiten werken. Post bezorgen was dan ook een ideale match.

Ton (74) werkt als postbode: “Fit blijven is mijn motivatie”

Kleindochter op zien groeien

Dat fit blijven wil Ton trouwens niet zomaar. Zijn kleindochter, nu drie jaar, wil hij op zien groeien: "Ik wil haar eerste vriendje nog mee kunnen maken". Dat hij er ook nog een fijn extraatje aan verdient, is natuurlijk mooi meegenomen: "Wel leuk dat er het einde van de maand geld overgemaakt wordt."

Meer weten over Ton? Bekijk het gehele (video)interview op de website van De Gelderlander.

Motivaties

Fit blijven na je 65e levensjaar is natuurlijk een mooie motivatie om betaald bezig te blijven. Maar wist u dat onze uitzendkrachten voornamelijk aan de slag gaan om bezig te zijn? Ook het opdoen van nieuwe sociale contacten is een veelgenoemde drijfveer. Een financiële aanvulling is daarnaast een motivatie, maar komt minder voor. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek dat wij in samenwerking met de HAN en TU uitvoeren onder onze uitzendkrachten.

Ontdek de mogelijkheden

Wilt u als AOW-gerechtigde ook aan het werk? Wat uw motivatie ook is, we komen graag met u in contact. Bekijk onze vacatures hier of schrijf u in. Op het moment dat uw profiel en arbeidswensen aansluiten op onze vacatures en eisen van onze opdrachtgevers, nemen wij contact met u op.

Wilt u als bedrijf de kennis en kunde van 65-plussers op de werkvloer? Plaats hier uw vacature en wij zoeken graag vrijblijvend voor u naar de meest geschikte kandidaat voor uw personeelsaanvraag.

Bron: De Gelderlander